BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Захарова: Санкциона политика је хоби читавог сектора политичких лобиста у Вашингтону

Захарова: Санкциона политика је хоби читавог сектора политичких лобиста у Вашингтону
10.08.2018. год.


Планови Вашингтона да уведе Русији нове санкције резултат су завере САД и Велике Британије, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Очигледно је да се води заједничка игра у којој су улоге расподелили Лондон и Вашингтон – то је очигледно. Прво смо видели како су протеране руске дипломате. Главни ударац погодио је управо дипломате у Вашингтону и Лондону“, рекла је Захарова..

Према њеним речима, санкциона политика је хоби читавог сектора политичких лобиста у Вашингтону.

„И случај у вези с ’новичоком‘, и такозвани ’случај Скрипаљ‘ припадају ту, тој санкционој машинерији. Природно, може се говорити једноставно о класичној завери САД и Велике Британије, политичких елита које имају могућност да утичу на ту ситуацију“, навела је Захарова.

Она је нагласила да Москва активно ради на припремању одговора на нове санкције које је Америка увела против Русије због тровања Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију.

„То се може звати одговор у огледалу, симетричан одговор, како вам драго“, рекла је Захарова и додала да је изговор који је Вашингтон саопштио поводом нових санкција измишљен.

„Нажалост, још једном смо принуђени да говоримо о одлуци Вашингтона да прошири санкције против Русије. Разлог је измишљен с обзиром да су искористили причу о тровању Скрипаљевих. Оптужбе су неосноване и изгледају крајње цинично“, рекла је Захарова.

Она је истакла и да је Русија у више наврата говорила да разговор са позиције силе и ултиматума према Москви неће проћи.

Према њеним речима, Русија се, међутим, нада да ће бити настављени конструктивни контакти с америчком страном у разним правцима.

„Они су могући како се чини“, навела је Захарова одговарајући на питање новинара о недавној посети америчког конгресмена Ранда Пола Русији.

Истовремено, Захарова је указала и на то да одлука САД да уведу санкције Русије представља директан притисак на истрагу која се спроводи у Солсберију.

Поновила је и захтев Москве да лабораторија у Портон Дауну јавно саопшти све податке у вези са анализом једињења које је коришћено приликом тровања.


 


  • Извор
  • фото: © РИА Новости / Сергей Пятаков/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Нападачима на Цроцус Цити Халл из Украјине су пребачене велике суме новца, саопштио је руски истражни комитет.


Неки руски посланици позвали су на поновно увођење смртне казне

Реакција Вашингтона на напад у „Крокус сити холу“ показује његову пристрасност јер настоји да прикрије Кијев, тврди Марија Захарова


За разлику од Запада, Москва никада неће „укинути“ ниједну страну културу

Председник украјинског Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Алексеј Данилов разрешен је дужности


Двојица држављана Таџикистана који су живели у Украјини оптужени су да су планирали напад на бечку катедралу, тврди аустријски Хојте


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА