BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Лавров: Русија привржена Резолуцији 1244 УН за разлику од неких европских земаља

22.02.2018. год.


Министри спољних послова Србије и Русије Ивица Дачић и Сергеј Лавров састали су се данас и том приликом навели да две земље имају широко подударање ставова у већини међународних питања.

Упитани да прокоментаришу изјаву Хашима Тачија да би „помогло“ када би Русија признала Косово, шефови дипломатија Србије и Русије рекли су да такав његов став не мења ништа.

Лавров је рекао да је Русија изнела свој став о питању Косова и да његова изјава не може то да промени.

„Он, као и већина политичара у Приштини, треба да се бави својим пословима, а нарочито чињеницом да су оптужни за извршење ратних злочина“, рекао је Лавров и поновио да је Русија привржена Резолуцији 1244 УН „за разлику од неких европских земаља“, преноси ТАНЈУГ.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да 180 година дипломатских односа одражава истинску величину пријатељства двеју влада, као и да је био импресиониран церемонијом полагањем венаца и отварањем куполе на Храму Светог Саве.

„Детаљно смо размотрили ставове о питању међународних односа. Имамо јединствено мишљење да мешовити Комитет са Дачићем и Рогозином на челу има велику улогу. Они су, на недавно одржаном састанку, закључили да је дошло до унапређења односа наше две земље након посете председника Вучића Русији“, рекао је Лавров.

Навео је да и да се Русија води истим принципима када су у питању ставови у Уједињеним нацијама, ОЕБС-у, Савету Европе и потврдио приврженост Русије међународном праву и поштовању Резолуције 1244.

Руски шеф дипломатије додао је да ситуација у Европи „није здрава“ због неких чланица НАТО-а и ЕУ, које покушавају да појачају конфронтацију, наводећи пример уласка Црне Горе у НАТО, оцењујући да се то покушава и у Македонији и у БиХ.

Лавров је закључио да Србија и Русија, по међународном дневном реду, имају јако широко подударање ставова.



  • Извор
  • / vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Неки руски посланици позвали су на поновно увођење смртне казне


Реакција Вашингтона на напад у „Крокус сити холу“ показује његову пристрасност јер настоји да прикрије Кијев, тврди Марија Захарова

За разлику од Запада, Москва никада неће „укинути“ ниједну страну културу


Председник украјинског Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Алексеј Данилов разрешен је дужности

Двојица држављана Таџикистана који су живели у Украјини оптужени су да су планирали напад на бечку катедралу, тврди аустријски Хојте



Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА