autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

Радни састанак са начелником Општине Котор Варош

29.01.2018. год.
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у уторак 16. јануара 2018. године одржали су радни састанак са начелником и службеницима одјељења за стамбено-комуналне послове Општине Котор Варош.

На састанку је анализирано стање у области безбједности саобраћаја на магистралним, регионалним и локалним путевима у општини Котор Варош.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја, Милија Радовић је у свом излагању предочио основне ствари које би свака локална самоуправа требала да уради, како би се створио један системски приступ на унапређењу безбједности саобраћаја, а то су:

-      Анализа капацитета за управљањем безбједности саобраћаја на подручју јединица локалне самоуправе,

-      Преглед усвојених аката који се односе на безбједност саобраћаја,

-      Пријава на Јавни позив за суфинансирање пројеката из ове области и

-      Активно учешће и реализација превентивних активности.

Зденко Сакан, начелник Општине Котор Варош истакао је да су овакви састанци од изузетног значаја за локалну заједницу, те је неопходно стално радити на смањењу броја саобраћајних незгода кроз израду стратешких докумената и интензивнији рад локалног савјета за безбједност саобраћаја.

Општина Котор Варош нема усвојену Стратегију безбједности саобраћаја, те ће у наредном периоду радити на усвајању исте, што је предуслов за системско праћење безбједности саобраћаја.   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Невероватни Борјан

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА