autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

У Општини Теслић одржан радни састанак

19.01.2018. год.
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у сриједу 17. јануара 2018. године одржали су радни састанак са начелником и службеницима одјељења за стамбено-комуналне послове Општине Теслић.

На састанку је анализирано стање у области безбједности саобраћаја на магистралним, регионалним и локалним путевима у теслићкој општини са акцентом на већу сигурност дјеце као учесника у саобраћају.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја у свом излагању предочили су основне ствари које би свака локална самоуправа требала да уради, како би се створио један системски приступ на унапређењу безбједности саобраћаја, а то су:

  • Анализа капацитета за управљањем безбједности саобраћаја на подручју јединица локалне самоуправе,
  • Преглед усвојених аката који се односе на безбједност саобраћаја,
  • Пријава на Јавни позив за суфинансирање пројеката из ове области и
  • Активно учешће и реализација превентивних активности.

Игор Јовановић, начелник одјељења за стамбено-комуналне послове Општине Теслић истакао је да су овакви састанци од изузетног значаја за локалну заједницу, те је неопходно стално радити на смањењу броја саобраћајних незгода и идентификацији опасних мјеста на локалу.

Општина Теслић има усвојену Стратегију безбједности саобраћаја, те ће у наредном периоду радити на усвајању Програма. Такође приликом јавног позива за пројекте које суфинансира Агенција аплицираће неколико пројеката.

Агенција за безбједност саобраћаја увијек ће се одазвати радним састанцима овог карактера јер овакви састанци увијек подстакну добре идеје и закључке који су од виталног значаја за безбједност саобраћаја – истакао је Милан Тешић, руководилац одсјека за  возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја.

 

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Срећна Нова година

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА