autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

У основној школи "Доситеј Обрадовић" у мјесту Разбој у општини Србац почела кампања "Буди видљив, не буди фигура"

08.12.2017. год.
У основној школи "Доситеј Обрадовић" у мјесту Разбој у општини Србац у сриједу 06. децембра почела je кампања "Буди видљив, не буди фигура". Поводом почетка кампање Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза организовали су саобраћајно-образовно предавање и подјелу разгледница са превентивном поруком ученицима наведене школе.

Том приликом ученике су посјетили министра просвјете и културе Дане Малешевића, помоћник министра саобраћаја и веза Дијана Обрадовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милије Радовића, генерални секретар Ауто-мото савез Ранко Бабић те представници "Поште Српске".

Основна порука кампање јесте: видљивост пјешака. Кампања има за циљ да укаже пјешацима на опасности којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, као и да возачима и лицима која се превозе у возилу укаже на потребу кориштења свјетлодобојног прслука приликом напуштања возила на јавном путу.

Камапањом се жели утицати и на ставове возач везано за кретање путним дионицама гдје се могу очекивати пјешаци, да смање брзину кретања и повећају опрез.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да је безбједност ученика у саобраћају у Србској све већа, али да појединачни случајеви упозоравају да је потребно константно предузимати све мјере како би се спријечиле саобраћајне несреће у којима страдају дјеца.

"У склопу кампање штампано је 1.600 разгледница за ученике у основним школама, које ће они да пошаљу неком ко им је близак, са текстом који ће упозоравати на потребну заштиту у саобраћају", рекао је Малешевић.

Према његовим ријечима, основци на тај начин уче о безбједности саобраћаја, али и упозоравају друге како да се понашају у саобраћају.

Малешевић је објаснио да ће у склопу кампање у школама широм Републике Српске Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез организовати предавања о безбједности саобраћаја, на којима ће ученицима бити подијељени и својеврсни знакови које ће моћи да прикаче на торбу да буду видљиви у мраку кад се крећу поред цесте.

"Ученици ће добити и флуоросцентну наљепницу коју такође могу да залијепе на торбу или одјећу, како би били уочљиви", истакао је Малешевић.

Кампању "Буди видљив, не буди фигура" проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство просвјете и културе, Министарство унутрашњих послова,  Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез,  "Поште Српске", локалне заједнице и основне школе.

План кампање можете погледати Овдје.

 

 

 

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Зимске љепоте

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА