autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

Успјешно одржанa VI међународнa конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

30.10.2017. год.
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 26. и 27. октобра 2017. године успјешно су организовали VI Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржан под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијској сали Владе Републике Српске).

На наведеној конференцији учествовало је преко 280 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе, представника министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, АМС РС, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона. Овогодишњој конференцији присуствовао је и представник Европског савјета за безбједност саобраћаја.

Конференцију је отворио предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, који је у уводном говору поздравио све присутне захвалио им се на великом одзиву, наводећи како је конференција организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

Поред предсједника Народне скупштине присутне су поздравили и упутили им ријечи добродошлице министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, предсједник организационог одбора конференције, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић те предсједник програмског одбора Крсто Липовац.

Скуп се обратио и  представник Европског савјета за безбједност саобраћаја Laurences Atchison.

На конференцији презентовано је 55 стручна рада, а свим учесницима обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блокчићи, фасцикле и оловке.

И ове године, као и предходних, додјељено је неколико заслужних признања и захвалница.

Признања за истакнут рад на унапређењу безбједности саобраћаја и одличној сарадњи и координацији са Агенцијом за безбједност саобраћаја ове године додјељена су:

·         Жељку Шаиновићу, Општина Брод

·         Денису Стевановићу, Општина Станари и

·         Славку Давидовићу, Град Бања Лука.

Признање за најактивније ауто-мото друштво ове године добило је ауто-мото друштво „Бања Лука“, а признање је примио најзаслужнији човјек Милан Мачковић.

Признања су додјељена и за три најбоља рада у категорији „Студентски радови“. Ове године то су радови аутора:

1.            Сретен Јевремовић, Драгана Савић, Предраг Јањић

2.            Милош Петковић

3.            Милена Симић, Миљан Лазаревић, Лазар Савковић, Младен Марин

Као и за два млада истраживача:

1.            Огњена Санчанина

2.            Стефана Миланковића.

 

Подршку у раду и провођењу бројних активности Агенцији и осталим субјектима система безбједности саобраћаја пружиле су друштвено одговорне компаније и предузећа. Организациони одбор одлучио је да наведим компанијама и предузећима додјели захвалнице.

Захвалнице су додјељене:

·         Агенцији за безбедост саобраћаја Републике Србије

·         Компанији М:ТЕЛ

·         Компанији „Ауто Миловановић“ д.о.о

·         Компанији „MOLSON COORS

·         Асоцијацији за техничке прегледа 

·         SAFETY – PRODUCT N.V

У организацији ове и предходних конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ материјалну подршку су дали:

  1. MRG d.o.o
  2. Модел 5
  3. Ауто-мото савез Републике Српске

Након додјеле признања и захвалница, услиједила су пленарна излагања.

Свечана вечера конференције одржана је у ресторану „Стара ада“, гдје су се учесници у пријатној атмосфери дружили до касно у ноћ.

 

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Зимске љепоте

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА