Почетна страница > Новости

Посјетом ОШ „Десанка Максимовић“ у Оштрј Луци почела кампања "Буди видљив, не буди фигура“

Нова звездана стаза / absrs.org   | 15.02.2017.

Поводом почетка наведене кампање, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и представници Ауто-мото савеза Републике Српске посјетили су данас ОШ „Десанка Максимовић“ у Општини Оштра Лука.


Приликом посјете са дјецом као и наставним кадром разговарало се о проблемима с којима се сусрећу приликом доласка и одласка у школу.

Дјеца су имали прилику да погледају и послушају кратку презентацију о безбједном понашању у саобраћају те су им подјељене мајице, свјетлоодбојни прслуци и други предмети, едукативни часописи и сл.

 

Кампању проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске и јединице локалне самоуправе у периоду од  15. фебруара до 28. фебруара 2017. године.

Медијска кампања има за циљ да укаже пјешацима на опасности  којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, да је неопходно носити флуросцентни прслук или неки други свјетлоодбојних предмета, е возачима да се укаже колико је битно да стакла на возилу буду чиста и да фарови буду исправно подешени и чисти, да приликом напуштања возила на јавном путу користе свјетлодобојни прслук.

 

 

 

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »