autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

На снагу ступа Закон о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ

14.02.2017. год.
Овим путем вас обавјештавамо да Закон о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ („Службени гласник БиХ“, бр. 8/17) ступити на снагу сутра 15. фебруара 2017. године.

У оквиру Закона редефинисане су одређене норме од којих издвајамо:

- Лицу које први пут стекне право управљања моторним возилом категорије „Б”, које у току двоје године скупи четири казнена бода, биће одузета возачка дозвола и мораће поново да полаже возачки ипсит.

- Новчаном казном од 400 до 1000 КМ казниће се за прекршај лице које превози дијете млађе од 12 година на предњем сједишту, возачи који одбију алкотестирање као и возачи који се возилом на путу крећу брзином које за више од 30 km/h већа од дозвољене.

- Новчаном казном од 100 до 300 КМ казниће се за прекршај возач који приликом управљања возилом користи мобилни телефон, возач или друго лице које не користи безбједносни појас, као и возач код којег се утврди количина алкохола у крви преко 0.8 g/kg до 1.5 g/kg (до сада је било од 1 до 2 g/kg).

- Новчаном казном од 50 до 250 КМ казниће се за прекршај возач код којег се у аутомобилу нађе уређај односно средство за ометање или откривање уређаја за мјерење брзине кретања возила, возач који приликом покретања возила из мјеста нагло повећа брзину кретања возила тако да додје до прекомјерне буке и шкрипе, итд.

Више информација о измјенама и допунама ЗоОБС-а можете погледати овдје.  • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »

BTGport.net - у1
Америчке ракете

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА