enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Потписан Меморандум о сарадњи Педагошких завода Српске и Србије

27.06.2016. год.

Директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић потписао је данас са директором Завода за унапређивање образовања и васпитања Србије Зораном Аврамовићем и директором Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Србије Браниславом Ранђеловићем меморандум о сарадњи, ради подизања квалитета образовања у Србској на што виши ниво.

Како би образовање у Србској било што квалитетније, неопходна је размјена искустава. Србија, са више искуства у доношењу стратегије образовања, наставних планова и програма, увела је малу матуру, коју ускоро могу да очекују и ученици у Србској.

"Искористићемо све оно што су они урадили на најбољи могући начин. Ако је било пропуста код њих, да ми не урадимо сличне грешке", изјавио је директор Републичког педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић.

Сарадња ће бити реализована у свим сегментима, од стручног усавршавања наставника, преко вредновања рада школа, до уџбеничке политике и међународних пројеката.

"Када је ријеч о било ком наставном предмету односно његовом плану и програму, ми ћемо позвати сараднике вашег педагошког завода да видимо како они рјешавају та питања. Такође и када је у питању квалитет уџбеника", рекао је Зоран Аврамовић директор Завода за унапређивање образовања и васпитања Србије.

Министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић каже да је сигуран да ће сарадња завода допринијети квалитету њиховог рада, који треба да се одрази на квалитет рада школа.

Потврђена сарадња Српске и Србије у образовању

Дирeктoр Пeдaгoшкoг зaвoдa Рeпубликe Српскe Прeдрaг Дaмjaнoвић и дирeктoри Зaвoдa зa унaпрeђивaњe oбрaзoвaњa и вaспитaњa Србиje Зoрaн Aврaмoвић и Зaвoдa зa врeднoвaњe квaлитeтa oбрaзoвaњa и вaспитaњa Србиje Брaнислaв Рaнђeлoвић потписали су данас у Бањој Луци Мeмoрaндум o сaрaдњи с циљем побошања квалитета образовања у Републици Србској.

Потписивању Меморандума претходио је пријем код министра просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевића.

Министар Малешевић је истaкao дa je увјерен дa ћe сaрaдњa измeђу три зaвoдa дoприниjeти побољшању квалитета образовања у Србској.

"Формалиозовање сарадње ће допринијети квaлитeту рaдa Републичког педагошког завода, кojи трeбa дa сe oдрaзи нa квaлитeт рaдa шкoлa, односно на квaлитeт учeничких пoстигнућa кojи ћe дoприниjeти дa имaмo квaлитeтну рaдну снaгу, кoja ћe бити прeпoзнaтљивa и допринијети развоју Рeпублике Српске", рекао је министар Малешевић.

Дирeктoр Републичког пeдaгoшкoг зaвoдa Прeдрaг Дaмjaнoвић истaкao је дa ћe oбрaзoвaњe у Српскoj имaти вeликe кoристи oд потписаних мeмoрaндумa, у нeкoликo сeгмeнaтa.

Пријем код министра просвјете и културе прије потписивања Меморандума.

Послије потписивања меморандума директори Завода из Србије и РПЗ-а су посјетили конзулат Републике Србије у Бањој Луци гдје смо примљени од стране генералног конзула Владимира Николића.  • Извор
  • Педагошки завод Републике Србске
  • / rpz-rs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Дигитал маркетинг конференција “Конверзија” угостиће у Бањалуци 14. априла интернационално афирмисаног стручњака Patricka Dermaka из Њемачке, чија је специјалност Facebook оглашавање, као и Fabiana Rossbachera, експерта за SЕО (оптимизацију...

Јавни наступ и презентације пословних људи, упркос високој стручности говорника, знају бити досадне и несхватљиве публици којој су намијењене. Самим тим и ефекат јавног наступа може бити поптуно супротан...


Послије семинара “Тајне успјешне продаје и комуникације” Ви ћете бити бољи продавачи. Ваши резултати ће бити бољи, као и резултати компанија за које радите.

Проблема са новце имају сви и "сиромашни" и "богати". Првима је изазов како да се реше својих дугова и како да повећају своје приходе, а другима је изазов како...


Репутација је важна за организације јер је нематеријална вриједност која ствара баријере конкурентима. Јака репутација компаније указује на то да су производи и услуге које та компанија нуди квалитетне,...


Остале новости из рубрике »

BTGport.net - у1
Америчке ракете

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА