enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Одржана традиционална манифестација "Червона Калена"12.07.2017. год.
У недељу 09. јула у селу Деветина, одржана је традиционална манифестација 17. по реду смотра украјинског културно – умјетничког стваралаштва, под називом Червона Калена 2017.

Червона Kалена је традиционалан манифестација која се сваке године одржава у оквиру Лакташког љета, а сам  циљ манифестације јесте да очува обичаје, традицију, културу, музику, фолклор и језик Украјинаца који су на овим просторима више од 130 година,  овогодишња смотра била подијељена у три дијела – духовно, односно црквено славље; представљање културно-умјетничког стваралаштва, те настојање да се кроз различите програме оживи ово украјинско село.
   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / laktasiturizam.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Истина је, улажемо милијарде на Влашићу, потврдила је за АТВ др Ебру Гуерсан предсједник “Херитеџ Турка”, конзорцијума из Турске која у изградњу Еко зоне Корићани-Влашић планира да уложи вртоглавих...


Тајга, историја, култура, жене, храна, вотка, хокеј, бање... Све оно због чега волимо Русију и шта је чини најлепшом земљом света! Језеро Бајкал  Многи московски ресторани привлаче посетиоце специјалитетима својих харизматичних кувара. Али има и таквих ресторана који вам уз то нуде и осећај да седите на крову света, или бар на...


Ово је дефинитивно био највеселији дочек Нове године у Бањалуци, добра празнична понуда привукла је око 3 000 посјетилаца који нису штедјели на проводу.


Живот у руским пограничним градовима је специфичан. Понегде су њихови житељи одушевљени јефтиним производима, али се од странаца штите квотама, док се другде пустоше страни супермаркети. Russia Beyond вас...Остале новости из рубрике »