Почетна страница > Новости

Повезивање лакташког туризма са Европом

Нова звездана стаза / laktasiturizam.org   | 22.02.2017.

У понедјељак 20.02.2017. године у општини Лакташи, одржан је састанак са гдин-ом Кристианом Хусаком, аустријском консултантом, представницима општине Лакташи, ЈУ Туристичке организације општине Лакташи и представницима туристичких субјеката са подручја општине Лакташи.


Састанак је дио редовних активности пројекта „Connecting Laktaši Tourism to Europe“ (Повезивање лакташког туризма са Европом). Наиме, општини Лакташи  је, у сарадњи са консултантском фирмом TCM Consulting из Аустрије, одобрен пројекат „Connecting Laktaši Tourism to Europe“ (Повезивање лакташког туризма са Европом) са  којим смо аплицирали на BACID FUND  (Building Administrative Capacities in the Danube Region and Western Balkans), фонд намјењен за унапређење капацитета у Дунавској регији и Западном Балкану. Фонд је финансиран од стране Развојне агенције Аустрије(Austrian Development Agency – ADA), а спроводи га Удружење градова Аустрије (Austrian Association of Cities and Towns - AACT)  и Истраживачки центар KDZ (Public Administration Research Center  - KDZ) са циљем подршке активностима размјене знања између аустријских приватних субјеката и јавног сектора на посматраном подручју.

На данашњем састанку представљена су очекивања аустријских туристичких организација и њихових туриста, када је у питању избор Лакташа као туристичке дестинације, те  дефинисати наредни кораци у тражењу потенцијалних партнера и туриста у Аустрији.

Један од закључака састанка је да у сарадњи са свим туристичким субјектима израдимо квалитетан пакет аранжман који ће задовољити одређене типове корисника, како би гдин Кристиан Хусак омогућио представљање лакташких пакет арнжмана у промотивним материјалима трговачких центара „Billa“ и  „Hofer“.

Очекивања су да ће лакташки промотивни пакет аранжмани већ почетком марта бити доступни  у наведеним аустријским центрима.

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »