Почетна страница > Новости

Пјонгјанг упозорио САД да ће им нанети „највећу патњу“

фото: KCNA/Handout via REUTERS/ vostok.rs   | 11.09.2017.
Пјонгјанг упозорио САД да ће им нанети „највећу патњу“


Северна Кореја упозорила је да ће нанети „највећу патњу“ Сједињеним Америчким Државама ако Вашингтон настави да се залаже за оштрије санкције Уједињених нација после шестог нуклеарног теста Пјонгјанга.

У саопштењу Министарства спољних послова Северне Кореје пише да ће се, ако Вашингтон буде утицао на усвајање „илегалне и незаконите резолуције“ о оштријим санкцијама, Пјонгјанг побринути да САД „плате цену“, објавила је државна агенција КЦНА.

„Мере које ће предузети Северна Кореја нанеће САД највећу бол и патњу у њиховој историји“, саопштило је Министарство, преноси АФП.

Свет ће, како се додаје, „видети да Северна Кореја може да укроти америчке гангстере предузимањем низа акција које су оштрије него што су они икад могли да предвиде“.

Вашингтон жели да Савет безбедности УН гласа данас о увођењу нових санкција Пјонгјангу, упркос противљењу Пекинга и Москве.

САД предлажу нафтни ембарго за Северну Кореју, замрзавање имовине њеног лидера Ким Џонг Уна, али и забрану извоза текстила и исплате зарада севернокорејским радницима у иностранству.


Повезане теме: САД, СевернаКореја, нуклеарно, оружје, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »