eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

Инжењери и даље најлакше до посла

Инжењери и даље најлакше до посла
28.11.2014. год.
Тржишту рада и даље су потребни ИТ стручњаци, инжењери машинства, менаџери и економисти, а посла имају и професори стручних предмета, трговци и НК радници с искуством.

На евиденцији Завода за запошљавање РС највише је оглашених послова у области образовања. Најчешће траже професоре стручних предмета и практичне наставе у средњим школама, те наставнике разредне наставе у основним школама. Према ријечима Мирослава Вукајловића, директора агенције „Спектар“, послодавци су ове године највише тражили раднике у производњи, менаџере и стручњаке специјалисте различитих профила.

„Од конкретних занимања најчешће су тражени инжењери машинства, економисти, менаџери, ИТ стручњаци, трговци, али и НК радници“, додаје Вукајловић.

Из ове агенције наводе да се неријетко дешавају и случајеви да за одређене позиције немамо квалификованих радника. То су углавном послови „новије генерације“, за чије вршење су потребне различите вјештине и знања.

„Ради се о пословима управљачке природе, као и о пословима за које су потребна специјалистичка знања из појединих области, а која се на овим просторима не могу стећи, тј. научити“, сматра Вукајловић.

Из агенција за посредовање у запошљавању наводе да послодавци у први план код избора радника истичу радно искуство, стечена знања, а често и саме карактерне особине кандидата.
   • Извор
  • Независне Новине/ capital.ba


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

 Наиме, пре неколико дана кинески произвођач гума "Шангдонг Линглонг" најавио да ће у Зрењанину изградити фабрику вредну 994 милиона долара, а Србија је "у трци" за ову инвестицију успела...


 Тренд раста обима авио-саобраћаја и свих параметара пословања константан је, показује Извештај о пословању аеродрома за првих шест месеци ове године.   - Повећање броја путника износи 7 одсто, повећање броја...

Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је данас да је на састанку представника тог удружења са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем договорено да се одмах настави откуп малине и...


Постоји уобичајена заблуда да је поверење нешто што се гради постепено – да је једина особа којој можете да откријете нешто лично о себи ваш најближи пријатељ или члан...

Да ли вам се дешава да кренете да радите, потпуно ријешени да што прије завршите, али вам одједном нешто искрсне? Неко вас је позвао, замолио за помоћ, нешто вам...Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Инвестирајте у своју будућност

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА