eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

Инжењери и даље најлакше до посла

Инжењери и даље најлакше до посла
28.11.2014. год.
Тржишту рада и даље су потребни ИТ стручњаци, инжењери машинства, менаџери и економисти, а посла имају и професори стручних предмета, трговци и НК радници с искуством.

На евиденцији Завода за запошљавање РС највише је оглашених послова у области образовања. Најчешће траже професоре стручних предмета и практичне наставе у средњим школама, те наставнике разредне наставе у основним школама. Према ријечима Мирослава Вукајловића, директора агенције „Спектар“, послодавци су ове године највише тражили раднике у производњи, менаџере и стручњаке специјалисте различитих профила.

„Од конкретних занимања најчешће су тражени инжењери машинства, економисти, менаџери, ИТ стручњаци, трговци, али и НК радници“, додаје Вукајловић.

Из ове агенције наводе да се неријетко дешавају и случајеви да за одређене позиције немамо квалификованих радника. То су углавном послови „новије генерације“, за чије вршење су потребне различите вјештине и знања.

„Ради се о пословима управљачке природе, као и о пословима за које су потребна специјалистичка знања из појединих области, а која се на овим просторима не могу стећи, тј. научити“, сматра Вукајловић.

Из агенција за посредовање у запошљавању наводе да послодавци у први план код избора радника истичу радно искуство, стечена знања, а често и саме карактерне особине кандидата.
   • Извор
  • Независне Новине/ capital.ba


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Постоји уобичајена заблуда да је поверење нешто што се гради постепено – да је једина особа којој можете да откријете нешто лично о себи ваш најближи пријатељ или члан...


Да ли вам се дешава да кренете да радите, потпуно ријешени да што прије завршите, али вам одједном нешто искрсне? Неко вас је позвао, замолио за помоћ, нешто вам...

Нова година са собом носи низ жеља, од оних које су реалне до оних које се могу упоредити са маштањем. Нека 2018. година буде она у којој ћете донијети...


Са најмање двије године радног искуства и знањем њемачког или француског језика, грађани могу да конкуришу за било који посао у Швајцарској.


Мање од 40 одсто радника у свијету има стално запослење - наводи Међународна организација рада. Број незапослених у свијету крајем 2014. године достигао је 201 милион, што је 30...


Остале новости из рубрике »