eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

Маркетинг менаџер најдефицитарније занимање у САД

Маркетинг менаџер најдефицитарније занимање у САД
25.11.2014. год.

Маркетиншки менаџер, софтверски програмер и медицинска сестра, биће најтраженија занимања у 2015. у Сједињеним Америчким Државама, наводи се у студији коју је урадила истраживачка компанија КариаБилдер (CareerBuilder), на основу понуде и тражње на тржишту рада.

Листу од 10 занимања за која се отвара више радних мјеста него што има радне снаге, и за које су послодавци спремни добро да плате, предводи маркетиншки менаџер, који ће уједно имати и највећу просјечну годишњу плату од 119.000 долара.

На другој и трећој позицији су софтверски програмер и медицинска сестра, са идентичном платом – од 93 хиљаде долара, преноси хрватски Тпортал.

Међу најдефицитарнијим занимањима су и инжењер у индустрији (81 хиљада долара), системски и мрежни администратор (74 хилијаде) и веб програмер (58 хилијада долара).

Здравствени менаџер, који је на седмом мјесту по дефицитарности, имаће годишњу зараду од 90 хиљада долара, слиједи психотерапеут са платом од 80 хиљада долара.

Девету и десету позицију заузимају дјечји говорни терапеут, са годишњом платом од 70 хиљада долара, и менаџер продаје који ће годишње зарађивати 106 хиљада долара.

 



  • Извор
  • Тањуг/ capital.ba


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Постоји уобичајена заблуда да је поверење нешто што се гради постепено – да је једина особа којој можете да откријете нешто лично о себи ваш најближи пријатељ или члан...


Да ли вам се дешава да кренете да радите, потпуно ријешени да што прије завршите, али вам одједном нешто искрсне? Неко вас је позвао, замолио за помоћ, нешто вам...

Нова година са собом носи низ жеља, од оних које су реалне до оних које се могу упоредити са маштањем. Нека 2018. година буде она у којој ћете донијети...


Са најмање двије године радног искуства и знањем њемачког или француског језика, грађани могу да конкуришу за било који посао у Швајцарској.


Мање од 40 одсто радника у свијету има стално запослење - наводи Међународна организација рада. Број незапослених у свијету крајем 2014. године достигао је 201 милион, што је 30...


Остале новости из рубрике »

eposao - u1
Америчке ракете

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА