Почетна страница > Новости

Холандска банка ING укида 1.700 радних мјеста

Тањуг/ capital.ba   | 25.11.2014.
Холандска банка ING укида 1.700 радних мјеста

Водећа холандска банка ING најавила је данас укидање 1.700 радних мјеста у наредне три године, будући да је унапредила услуге аутоматског онлајн банкарства.

„ING ће сљедећи корак да предузме у сектору дигиталног банкарства. Ова мјера ће резултирати смањењем радне снаге ING-а у Холандији за 1.700 запослених“, наводи се у саопштењу банке, и додаје да ће отказати додатних 1.075 уговора које има са хонорарним сарадницима, пренијела је агенција Франс прес.

Поменута отпуштања ће углавном погодити запослене у сједишту ING-а у Амстердаму, затим ИТ одјељењу компаније и услужним телефонским центрима, наводи се у саопштењу, и додаје да банка жели да стандардизује цјелокупан онлајн банкарски систем, укључујући своју апликацију за мобилне уређаје, интернет страницу, телефонски центар, као и да унаприједи ИТ систем уз трошкове од око 200 милиона евра.

„Захваљујући најављеним отпуштањима, банка ће остварити бруто уштеду од око 270 милиона евра до 2018. године“, наводи се у саопштењу банке која запошљава око 53.000 људи широм свијета и која је у протеклим годинама прошла кроз озбиљан процес реструктурисања пословања.

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »