booking.com
Почетна страница > Новости

Алармантно: Институт Торлак прави ГМО – ДНК вакцине треће генерације!

Алармантно: Институт Торлак прави ГМО – ДНК вакцине треће генерације!
22.12.2013. год.

 Београд – Ове вакцине су биоинжењерингом тако направљење да протеинска форма у њима ( која када се убаци у ћелију домаћина треба да „оживи“ односно активира се), у себи садржи кратак ДНК ланац који је веома сродан са ДНК шифром ћелије домаћина или можда митохондрије у ћелији домаћина.

То значи, ако је прима пас, онда ће њен протеински садржај бити сродан псећем ДНК, а ако је прима човек, онда човечијем.
И то је кључна особина свих вакцина треће генерације.
То су генетски модификоване ДНК ВАКЦИНЕ.
ММР вакцина спада у једну потпуно нову класу вакцина такозване “треће генерације” вакцина.
ДНК вакцине “треће генерације”, направљене су од малих циркулаторних парчића бактеријског ДНК ( плазмида ), који функционише као вектор преко кога се у ДНК примаоца усељава туђа протеинска форма, коју ДНК домаћина прима као генетску поруку.
То је у ствари функција обрнуте транскрипције која се природно обавља у генетској комуникацији ћелија и улогу вектора ту имају такозвани ретровируси који нису ништа друго до ти природни вектори за транспорт информација међу ћелијама, а не патогене творевине ).
С тим што они нису природно настали, већ по генетској обрађеној шифри како им то шифрују биоинжењери.
Овај плазмид онда изнутра, оштети ( изједе ) омотач ћелије и покаже се на површини ћелије коју онда имуни систем региструје као страни протеин и активирају се Т ћелије.
Као вектор се користи често генетска секвенца неке животиње говечета или зеца.
ДНК Имунизација

Нова генетска техника
ДНК Имунизација је нова генетска техника која се користи да се што ефикасније стимулише хуморални и целуларни имуни одговор и стварање протеинских антигена, који онда, наводно, штите организам од развоја патогених бактерија.
Тако се наводно, са ДНК Вакцином, убризгавањем мале количине генетског материјала ( мало обрађеног генетски ), у живог домаћина ( човека ), постиже, да мала количина тих ћелија произведе одређене одбрамбене генетске продукте.
Зато Генетски Модификована ДНК Вакцина иде далеко изнад деловања свих осталих штетних састојака у вакцинама.
Она чини нешто сасвим ново у историји човечанства, нешто што се тиче саме суштине живота.
Она шифрује сам људски генетски код и то са патогеним или неадекватним ДНК.
Зато микробиолог Шив Чопра каже да су те ВАКЦИНЕ као кластер бомбе, јер оне погађају сваку ћелију у телу и нарушавају основну биологију организма.
Генетски модифоковане (ГМ) вакцине (ДНК вакцине) се називају и вакцинама треће генерације. Производња ових вакцина подразумева коришћење технике рекомбиноване ДНК. Полазна тачка више није микроорганизам (као у класичним вакцинама) већ његова геномска секвенца. Уводи се ген за одређени антиген у живи вирусни вектор.
Вирусни вектор може бити нпр. вирус вакциније, који је у довољној мери безбедан а има и велики геном који може да прими довољну количину стране ДНК. Тада се вирус вакциније са страном ДНК убацује у домаћина. У ћелијама домаћина се синтетишу патогени протеини (антигени), и организам домаћина препознаје ове протеине као стране. Долази до реакције имуног одговора.

Особине ГМ вакцина:
Иако су клинички безбедније од класичних вакцина, јер се не уноси цео патогени микроорганизам, безбедност ових вакцина није доказана.
Вакцине су лакше за примену, и добијају се велике количине.
Повећан ризик од алергијских реакција, нпр. анафилактичког шока, због новосинтетисаних патогених антигена
 
Примери ГМ вакцина:
Истраживачка група под вођством професора Хироши Сеиноа на Токијском универзитету је направила пиринчану вакцину за колеру, тј. вакцину која садржи пиринач са малим количинама бактерије колере. Та вакцина након апсорпције кроз зидове црева изазива позитивну имуно реакцију организма. Сем тога, трајнија је, и отпорнија на температуру од класичних вакцина.
Вакцину са ГМ вирусом ХИВ-а су развили истраживачи са Универзитета Западни Онтарио, а њено тестирање на људима је децембра прошле године одобрила Америчка управа за храну и лекове. Многи сумњају у ову вакцину због могућности великог броја нежељених ефеката, као и због саме природе овог засад смртоносног вируса.
Вакцина против хепатитиса Б садржи ХбсАг који се добија рекомбинацијом у ћелијама гљивица рода Цандида.
ГМ вакцине нису довољно испитане, и ниједна од њих још увек није одобрена за употребу. Постоје и многе контроверзе у вези генетски у модифокованим лековима, и генетском инжењерингу уопште.
Све се прави у Институту Торлак и то 5 година уназад. Ове године су вакцине пуштене у јавност, а ништа још није тестирано ни на животињама.

Ево састава…спреми стомак…
1. Алуминијум хидроксид ( АЛ ) = метал + једињења која дају хидроксидне јоне
2. Алуминијум фосфор ( АЛ + П ) = метал + неметал (носилац светлости) = биогени елемент
3. Амонијак ( НХ3 ) = гас ( хемијско једињење азота и водоника )
4. Стрептомицин = антибиотик
5. Животињска крв: свињска крв, коњска крв, зечији мозак
6. Псећи бубрег, бубрег мајмуна
7. Пилећи ембрион, кокошије јаје, јаје од патке
8. Телећи серум
9. Течност добијена дестилацијом из пликова телеће коже угљеним катраном
10. Фетални говеђи серум
11. Формалин = водени раствор
12. Желатин = се добија од животињских костију
13. Диплоидне људске ћелије ( из абортираног феталног ткива )
14. Неомицин = аминогликозидни антибиотик
15. Неомицин сулфат = аминогликозидни антибиотик + сумпорна киселина
16. Антифриз = хемијска супстанца која се користи код мотора
17.Моторна уља
18. Калцијум = минерал
19. Ћелије из свињског панкреаса
20. Веро странице, континуирана линија бубрежних ћелија мајмуна
21. Крв оваца


  • Извор
  • Васељенска


Коментара (1) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

 Лубеница уз воду и шећер садржи витамине А, Б1 и Б2, Ц, калцијум, калијум, магнезијум, фосфор, гвожђе и цинк.   Идеалан је чистач организма, а последња истраживања показала су да су...


 Чиа семенке могу да апсорбирбују готово 12 пута више течности од своје тежине, због чега су одличан састојак за здрави (и фини) пудинг. Стога не чуди да се данас...

 Ова бактерија се преноси фекално оралним путем, а људи се заразе углавном преко контаминиране хране или воде.   Постоји око 2200 типова салмонеле које могу бити узрок тровања храном, а поменута...


 Музика не активира само слушни апарт, она исто тако покреће много регија у мозгу, укључујући оне за кретање, језик, пажњу, памћење и емоције.   - Не постоји стимуланс који симултано утиче...

Знали сте да је много соли лоше по здравље, али нисте имали појма шта то ради вашим цревима.Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Срећна Нова година

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА