enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Вегетаријанци нису дуговјечнији

Вегетаријанци нису дуговјечнији
01.05.2017. год.
Истраживање Универзитета у Сиднеју обесхрабрује све оне који су се за вегетаријански начин исхране одлучили да би били дуговјечнији.

 Истраживање Универзитета у Сиднеју обесхрабрује све оне који су се за вегетаријански начин исхране одлучили да би били дуговјечнији. Наиме, истраживачи су утврдили да вегетаријанство није повезано са смањењем ризика од преране смрти.

Аустралијски истраживачи пратили су шест година навике око 250.000 људи од 45 година и старијих. У извјештају, објављеном у часопису Превентиве Медицине наведено је да није било значајних разлика у ризику од преране смрти између оних који практикују комплетан, полукомплетан (месо једном недјељно) или песцо (базиран на риби) вегетаријански начин исхране и оних који редовно једу месо.

Истраживачи су узели у обзир и остале факторе као што су - године, конзумирање цигарета и алкохола, висок крвни притисак, дијабетес типа два и болест срца.

Вегани су, такође, категоризовани као вегетаријанци. Истраживање је установило да вегетаријанци немају обичај да претерано пуше и пију, нису претјерано гојазни, као и да је код њих мања шанса да оболе од рака или болести срца.

- Важно је да се напомене да вијести нису толико лоше за вегетаријанце, јер они у суштини имају много здравији стил живота од невегетаријанаца - наводи коауторка студије докторка Сима Михршахи, виши научни сарадник Универзитета у Сиднеју.

То потврђују и неке раније студије. Истраживачи са Оксфордског универзитета још 2013. године су објавили извјештај у коме је утврђено да је ризик од хоспитализације или смрти усљед срчане болести за 32 одсто мањи код вегетаријанаца.

Извор: Новости

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Наше физичко здравље је уско повезано са нашим менталним здрављем и обрнуто. Свакодневне бриге и стрес често се манифестују кроз различите физичке болове и проблеме.


Путовање авионом многи реше да прекрате пићем које ће попити док авион безбедно не слети на одређену дестинацију.Негде око 25. први знаци општег старења коже постају видљиви. Како старимо, процеси у кожи се успоравају и структура слаби. Супстанце које кожу чине затегнутом и глатком почињу да...


Глумица Кејти Холмс је позната по виткој фигури, али и изразито танком струком који одржава витким уз помоћ једне вежбе.


Не бацајте паре на козметичарке јер обрве можете да средите саме код куће.Остале новости из рубрике »