Почетна страница > Новости

Руски космонаути изашли у отворени космос

/ vostok.rs   | 18.08.2017.
Руски космонаути изашли у отворени космос


Руски космонаути Фјодор Јурчихин и Сергеј Рјазански први пут након годину и по дана изашли су у отворени космос, саопштено је из Центра за управљање летовима.

Претходни пут из руског дела Међународне космичке станице у космос су 3. фебруара 2016. године изашли Јуриј Лаленченко и Сергеј Волков.

Очекује се да ће излазак трајати више од шест сати и да ће се завршити око 22 сата и 50 минута по средњоевропском времену. За то време космонаути треба да пусте у орбиту пет наносателита: „ТС530-Зеркало“, који ће предвиђати кретање Међународне свемирске станице, два сателита „Тањуша“, који ће честитати Земљанима 60. годишњицу лансирања првог вештачког сателита, „Томск-ТПУ-120“, који ће предати поруку Томског политехничког универзитета на 11 језика, и уређај „ТНС-О“ број два, на којем је обрађена руска платформа за мале сателите. 

Јурчихин и Рјазански треба да припреме и мали истражни модул (МИМ-2) „Поиск“ за даље кретање у отвореном космосу и да изведу неколико експеримената, међу којима је и анализа штетних испарења мотора за оријентацију.


Повезане теме: Русија, космос,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »