BTG-vrh
Почетна страница > Новости

Ништа санкције: Руси произвели нови модел камиона

Ништа санкције: Руси произвели нови модел камиона
22.09.2014. год.
ГАЗ група је пустила у производњу нови модел средњетонажног камиона "ГАЗон Некст". На представљању је наглашено да је при производњи 90% дијелова домаће производње.

Фронтал није међу онима који би уводили санкције Русији, па у ту сврху смо се одлучили за један контратег, који ће ову земљу представити у мало другачије свјетлу него што то желе овдје свеприсутне западноамеричке и европске тзв. невладине фондације.

У процесу припреме за производњу ГАЗон Некста проведена је модернизација производних погона Горковског аутозавода - увођење нових линија за варење, механичку обраду, те преко стотину нових високотехнолошких преса.

Нови камион замјењује средњетонажне камионе који су почети производити 1987. године. Од тада до данас произведено је око 1,5 милиона ових возила и око 900.000 их се још увијек налази у употреби.

Планира се такође пустити у производњу камион масе до 12 тона, према ријечима произвођача: "да се попуни празнина која је настала напуштањем исте од стране Московског аутозавода ЗИЛ".

У плану је и производња ГАЗона Некст са погоном на сва четири точка, који ће на тржишту замијенити камион ГАЗ-66.

Средњетонажни ГАЗон Некст је насљедник модела ГАЗ-3308/3309. Покреће га мотор ЯМЗ-5344-20 или Cummins ISF 3.8 e4R, пренос је петостепени ручни мјењач.

Дужина: 6435 (7910) мм

Ширина: 2307 мм

Висина: 2418 мм

Клиренс: 262 мм

Осовинско растојање: 3770 (4515) мм

Предњи точкови: 1690 мм

Задњи точкови: 1740 мм

Тежина: 8700 кг (максимална)

Максимална брзина: 90 кмч

Носивост: 5000 (4700) кг

Чека се Путинова лимузина

ГАЗ група је позната и код нас по аутомобилу Волга, који се возио и по нашим цестама. У другој деценији 21. вијека компанија ГАЗ престаје са производњом сопствених, оригиналних путничких лимузина, те се окреће производњи комбија и камиона.

Што се путничких кола тиче и она се производе под кровом ГАЗ групе, али у сарадњи са Фолксвагеном, Џенерал Моторсом и Дајмлером, производећи моделе Шкода Јети, Џета, Шевролет Авео и Мерцедес-Бенц Спринтер; што све може бити упитно у будућности, због економских санкција које ЕУ и САД уводе Русији како би је приморале да одустане од својих националних интереса у Украјини.

ГАЗ је, у сарадњи са Марусја Моторс, добио задатак да направи нову лимузину за предсједника Руске Федерације, те је тако развијен ЗИЛ-4112Р. Овај процес такође може бити убрзан, пошто је мотив за њега проистиче из осјећаја нелагоде зашто предсједник једне тако велике и моћне земље као што је Русија, своје кретање кроз исту обавља њемачким Мерцедесом.

Овај вид патриотизма је потпуно непознат политичарима у Републици Србској, јер и поред тога што не производимо аутомобиле, ријетко коме пада на памет да се појави у ципелама или одијелу домаће производње.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Као компанија која је у свим сегментима пословања посвећена константним иновацијама, НИС је у сарадњи са Центром за развој технолошког предузетништва и иновација – ICT Hub у Београду организовао...


У организацији компаније НИС и Центра за развој технолошког предузетништва и иновација – ICT Hub, вечерас је у Београду почео први НИС хакатон под називом „Хаковање бензинске станице“.

Најтраженије занимање у Србији буди све веће интересовање, како због лаког проналажења посла, тако и због животног стила. Програмери су изградили читаву империју у своја четири зида, живе на...


 Свиђања  Интернет куповина све више потискује традиционални начин трговања, па је број пакета који стижу са другог краја свијета све већи. Лијепа вијест за све који купују преко интернета је...

Истраживачи из Касперскy Лаб-а обавили су 18.01. извјештај (линк ис еxтернал) у коме описују један од најнапреднијих вируса који циља Андроид уређаје. Овај вирус, назван Skygofree, познат је од...


Руска држава намерава да од априла ове године позове компаније и физичка лица да се укључе у истраживање слабих места IT система, пише портал Ведомости, позивајући се на план...


Остале новости из рубрике »