BTG-vrh
Почетна страница > Новости

„Јаху“ мијења „Гугл“ као претраживач у „Фајерфоксу“

„Јаху“ мијења „Гугл“ као претраживач у „Фајерфоксу“
20.11.2014. год.

„Јаху“ је саопштио да ће представити „чист, савремен и импресиван дизајн“ сервиса за претраживање интернета и да ће га корисници „Фајерфокса“ имати на располагању од децембра.

Ова информација објављена је у вријеме када се сарадња „Гугла“ и „Мозиле“, произвођача „Фајерфокса“, приводи крају послије скоро десетогодишњег партнерства.

Двадесет одсто припада „Мајкрософту“, а десет процената „Јахуу“, преноси Би-Би-Си.

Директор „Јахуа“ Мариса Мејер изјавила је да је споразум о петогодишњој сарадњи са „Фајерфоксом“ најважније партнерство за „Јаху“ у наредним годинама.

Корисници „Фајерфокса“ у САД биће аутоматски преусмјерени на резултате претраживања на веб сајту „Јахуа“ када укуцају тражени појам у поље на врху браузера.

Према подацима компаније за технолошке информације „Статкаунтер“, „Фајерфокс“ је у октобру заузимао десет одсто браузера на десктоп рачунарима, мобилним уређајима и таблетним компјутерима у САД, док је „Гугл хром“ био доминантан са удјелом од 33 одсто.

   • Извор
  • capital.ba


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Истраживачи из Касперскy Лаб-а обавили су 18.01. извјештај (линк ис еxтернал) у коме описују један од најнапреднијих вируса који циља Андроид уређаје. Овај вирус, назван Skygofree, познат је од...


Руска држава намерава да од априла ове године позове компаније и физичка лица да се укључе у истраживање слабих места IT система, пише портал Ведомости, позивајући се на план...


Америчко Министарство одбране саопштило је да је драстично повећан број сајбер напада, али и да се припрема за један од највећих напада у историји, који би могао да се...


Овогодишњи лични изазов директора компаније „Фејсбук“ Марка Закерберга биће заштита корисника „Фејсбука“ од мржње и злостављања.


Лаптопови су осјетљиви уређаји које мањак пажње може да оштети или чак у потпуности уништи.


 Интернет је све промијенио. Око 3,4 билиона долара се годишње улаже у умрежене рачунаре, телефоне, инфраструктуру и софтвер. Ритам диктира бизнис, а не агенти У прољеће 1992. архивар КГБ-а...Остале новости из рубрике »