eposao.info - vrh - ekonomija
Почетна страница > Новости

Руска економија се опоравља, чак су и међународне прогнозе повољне — Мишустин

Руска економија се опоравља, чак су и међународне прогнозе повољне — Мишустин
27.04.2023. год.
Министар је рекао да је пад БДП-а од 2,1 одсто у 2022. одвукао неке ресурсе, али да је „ипак далеко од катастрофе коју су наши непријатељи хтели да виде“

 

Руска економија се стабилно опоравља, а чак и међународне организације предвиђају да ће пратити позитиван тренд, рекао је у среду руски премијер Михаил Мишустин обраћајући се учесницима образовног маратона Знањие.


"Наша економија се стабилно опоравља. Сада чак и међународне организације предвиђају позитивнију динамику за нас у наредне две године", рекао је он, указујући да је у априлу Међународни монетарни фонд "ревидирао навише своју процену економског раста Русије за фактор од два."

Мишустин је приметио да инфлација није достигла ниво од 20 одсто предвиђен за Русију, већ је до краја 2022. била мања од 12 одсто и да је сада испод 3 одсто.

Он је подсетио да су аналитичари у пролеће 2022. предвиђали двоцифрен пад руског БДП-а, али је у стварности „пад, који је у таквим околностима неизбежан, био прилично умерен".

Мишустин је рекао да је пад БДП-а од 2,1 одсто у 2022. одвукао неке ресурсе, али је „и даље далеко од катастрофе коју су наши злобници вероватно желели да виде“.

Мишустин је нагласио да су се прогнозе о стопи незапослености од 10 одсто у Русији такође показале погрешним: била је на 3,7 одсто у децембру 2022. и пала на најнижи ниво од 3,5 одсто у фебруару.

„Све то показује да се наша економија прилагођава спољним притисцима и општој ситуацији у свету“, рекао је Мишустин и додао да колективни Запад покушава „да своју контролу над глобалном инфраструктуром претвори у оружје“.
 
 


  • Извор
  • Танјуг
  • Фото: Dmitry Astakhov, Sputnik/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Саветници бившег америчког председника разматрају казне за нације које желе да тргују националним валутама, пренео је лист


Москва ће предузети мере које служе њеним интересима, изјавио је Дмитриј Песков

Москва користи мултилатералне формате ван контроле САД да би заобишла ограничења, изјавио је министар спољних послова


Високи дипломата је изјавио да ће ЕУ можда морати да постане „креативнија“ у проналажењу новца за Кијев

Немачки канцелар је појаснио да ће профит добијен од средстава Москве у ЕУ бити употребљен за наоружавање Кијева


Урсула фон дер Лајен је претходно деблокирала преко 10 милијарди евра како би обезбедила подршку Будимпеште за помоћ Украјини


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА