eposao.info - vrh - ekonomija
Почетна страница > Новости

Међународни форум „Руска енергетска недеља“

Међународни форум „Руска енергетска недеља“
03.10.2017. год.


Председник Русије Владимир Путин упутио је поздравни телеграм учесницима и гостима Међународног форума за енергетску ефикасност и развој енергетике „Руска енергетска недеља“.

„Стабилан раст савремене светске економије тесно је повезан са осигурањем енергетске безбедности. И наравно, у том питању посебна улога припада Русији, једној од гараната енергетске безбедности читаве Евроазије. Учесници и гости Форума ће добити могућност да се упознају са перспективама руског енергетског комплекса, са стратешким пројектима који се реализују. Задатак је да се означе сфере кооперације и сарадње, укључујући у сфери енергетског снабдевања и коришћења најновијих технологија који одговарају најстрожим еколошким стандардима“, наводи се у телеграму, објављеном на сајту Кремља.

Шеф државе је нагласио да ће се на Форуму окупити представници органа власти, највећих компанија из области енергетике, пословних кругова и експертске заједнице из Русије и других држава. Према његовим речима, треба извршити озбиљну, свестрану анализу савременог стања глобалног енергетског тржишта и предложити ефикасније решавање актуелних проблема.

Руски председник је изразио наду да ће садржински дијалог учесника Форума омогућити израду јединствених приступа формирању међународног енергетског дневног реда, покрећући нове узајамно корисне иницијативе.

Међународни форум за енергетску ефикасност и развој енергетике „Руска енергетска недеља“ биће одржан у Москви од 4. до 7. октобра.



  • Извор
  • / vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Москва користи мултилатералне формате ван контроле САД да би заобишла ограничења, изјавио је министар спољних послова


Високи дипломата је изјавио да ће ЕУ можда морати да постане „креативнија“ у проналажењу новца за Кијев

Немачки канцелар је појаснио да ће профит добијен од средстава Москве у ЕУ бити употребљен за наоружавање Кијева


Урсула фон дер Лајен је претходно деблокирала преко 10 милијарди евра како би обезбедила подршку Будимпеште за помоћ Украјини

Москва пркоси апокалиптичним прогнозама, пише часопис


Пољопривредни произвођачи у Пољској су огорчени што њихови украјински конкуренти могу да продају жито у ЕУ без плаћања царина


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА