Почетна страница > Новости

Цена америчког угља за Кијев би могла бити превисока

фото: qha.com.ua/ vostok.rs   | 25.08.2017.
Цена америчког угља за Кијев би могла бити превисока


Цена америчког угља за Кијев би могла бити превисока, сматра Александар Захарченко, предсдник Доњецке Народне Републике.

„Трамп испуњава своје предизборно обећање. Пронашао је тржиште у Украјини. Али питање је колико је овај угаљ погодан за те термоелектране? Друго, која ће бити цена овог угља? И треће: логистика која је предвиђена не уклапа се сасвим са логистиком која захтева да угаљ дође до термоелектране“, рекао је Захарченко новинарима.

Он је додао да ће кијевске власти имати проблема са америчким угљем.

„Сећате ли се када су куповали угаљ у Јужној Африци и Пољској, како се све то завршило? Мислим да ће ова испорука имати исту судбину. Цена ће бити превисока“, додао је лидер ДНР.

Раније је Амбасада Украјине у САД објавила да је Вашингтон послао Кијеву прву пошиљку угља у оквиру споразума између компанија „Центренерго“ и „Екскол енерџи енд ресурсес“. О испорукама угља из Пенсилваније стране су се договориле током јунске посете украјинског председника Петра Порошенка Вашингтону. Уговором се предвиђа испорука 700.000 тона енергетског угља до краја године. Цена прве партије износиће 113 долара за тону, узимајући у обзир испоруку у Одесу.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут


Повезане теме: Украјина, САД, угаљ, финансије,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »