BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Ђукановић: Влада сервис Српске православне цркве, која је инструмент реализације пројекта Велике Србије, што је службена државна политика Београда

Ђукановић: Влада сервис Српске православне цркве, која је инструмент реализације пројекта Велике Србије, што је службена државна политика Београда
11.09.2021. год.
\"Очигледно је и да би за Београд Црна Гора била једина права компензација за Kосово.\"

Председник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је да су нови избори "сасвим реална опција", те да Црна Гора у најскорије време "мора добити национално одговорну владу".

"Грађани ће на изборима одлучити која ће странка и који људи чинити нову владу."

Он је у интервјуу за загребачки Јутарњи лист рекао да су последњих годину дана "веома корисне за Црну Гору, колико год ово једногодишње искуство мучно изгледало".

"Људи у Црној Гори сада имају јаснију представу што је понуда на политичкој сцени наше државе. Па и кад су с правом љути на претходну власт, сад ће реалније проценити капацитете алтернативе. И, верујем, заувек одбацити патолошку мржњу као покретач промена", рекао је Ђукановић.

"Бирачи ће казнити политички сулуде идеје релативизовања црногорског антифашизма као најмаркантније карике црногорске хиљадугодишње историје. Kао и служење туђим уместо својим националним интересима", рекао је Ђукановић.

Владу Црне Горе оптужио је да је "сервис Српске православне цркве (СПЦ)", која је, како је рекао, "инструмент реализације пројекта Велике Србије, што је службена државна политика Београда".

"Премијер се нажалост, и не понаша као премијер. Најтачније је рећи да он ништа друго и не ради него саслужује, кади и прекађује с поповима, кад му они то дозволе".

Сматра и да су дешавања на Цетињу показала да је Црна Гора "на ивици сукоба јер није мали број оних који то прижељкују".
 
"Али, ми смо сачували мир и учврстили мултиетнички склад и у много изазовнијим временима: у време крвавог распада Југославије, у НАТО-овој кампањи на СРЈ 1999., у припреми и одржавању референдума 2006., у покушају државног удара 2016. Успећемо и овај пут. Ја сам својевремено фигуративно рекао да ћемо бранити Црну Гору ако треба и одласком у шуму. После најновијих цетињских догађаја још чвршће стојим иза тих речи", рекао је Ђукановић.

Подсећа да је дешавања на Цетињу назвао "Пировом побједом", наводећи да је у питању "срамни напад против голоруких грађана окупљених на мирним цетињским протестима".

"Озбиљно су нападнути грађански и секуларни карактер државе Горе и њена европска перспектива, а тиме и сам опстанак државе."

"Влада 'хиротонисана у острошком манастиру нема другу политику до опседнутости негирањем и разградњом свега што је Црна Гора постигла претходних деценија. Под плаштом громогласне борбе против криминала и корупције, у којој према сопственом јавном признању налоге за хапшење пишу председник и потпредседник владе, а не тужиоци, они заправо покушавају разбити и докрајчити сва економска, културна и институционална упоришта црногорске суверености", рекао је Ђукановић.

"Очигледно је и да би за Београд Црна Гора била једина права компензација за Kосово."

"Они се тобоже боре да врате Kосово. А не би веће казне за Србију било него да им га неко врати. Они би Kосово, али без Албанаца. Kао што би Црну Гору, али без Црногораца", додао је он..

Осврнуо се и на млаку реакцију Брисела на дешавања у Црној Гори.


  • Извор
  • Танјуг
  • фото: Снимак екрана / Јутјуб / Предсједник Црне Горе/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Сукоб би могао да одвуче Европу „у понор“, упозорио је мађарски премијер


И Техеран и западни Јерусалим умањили су значај овог догађаја

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да је то порука коју је пренео америчком колеги Ентонију Блинкену


Кијеву је хитно потребан нови пакет помоћи САД или ће се вероватно сломити под притиском Русије, изјавио је Вилијам Бернс

Наводно је активирана противваздушна одбрана у неколико провинција Исламске Републике


Аргентина је поднела званичан захтев војном блоку предвођеном САД за статус „глобалног партнера“, изјавио је министар одбране Луис Петри


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА