BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Путин: Русија ће се кретати ка дедоларизацији економије због сопствене безбедности, јер нам стално уводе неке санкције

Путин: Русија ће се кретати ка дедоларизацији економије због сопствене безбедности, јер нам стално уводе неке санкције
19.10.2018. год.

Путин сматра да САД секу грану на којој седе, подвргавајући сумњи долар као универзално платежно средство и једину резервну валуту.

„Недавно сам говорио да наши амерички пријатељи секу грану на којој седе, зато што доводе у питање поузданост долара као универзалног инструмента у међународним плаћањима. То је, понављам, по мом мишљењу типична грешка царства. Зашто? Зато што царство увек мисли да може да дозволи неке грешке, може да има неке трошкове, јер је његова моћ таква да то ништа не значи“, објаснио је Путин.

„Али број ових трошкова и грешака расте и долази време када више неће моћи да се изађе на крај у области безбедности или економије. По свему судећи, наши амерички пријатељи се тако и понашају. Они подривају поверење у долар као универзалног платежног инструмента, као једина светска резервне валуте. И, наравно, сви су почели да размишљају (о преласку на плаћања у националним валутама)“, додао је руски председник.

Он је нагласио да земље Европске уније желе да тргују са Ираном. „У сваком случају ће неко отићи (због санкција САД земљама које послују са Ираном). Они који нису везани за америчко тржиште ће са задовољством наставити тамо да раде. Морамо да обезбедимо плаћања и због тога се смишља нешто друго осим СВИФТ-а. Због тога се све више прелази на плаћања у националним валутама“, прецизирао је Путин.

„Русија ће се кретати ка дедоларизацији економије, али не да би подривала ову валуту, већ због сопствене безбедности, јер нам стално уводе неке санкције… Не дају нам могућност да радимо у доларима“, закључио је руски председник.


  • Извор
  • фото: © РИА Новости / Алексей Сухоруков/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

„Супарнички однос“ Вашингтона са Русијом спречио је потпуно обелодањивање онога што је знао, рекли су извори листу


Али упркос невиђеним војним мерама које су колективно предузеле западне земље, ништа им није пошло за руком! Јер тврда вера србског народа, његова непоколебљива верност Христу и Цркви, као...

Нападачима на Цроцус Цити Халл из Украјине су пребачене велике суме новца, саопштио је руски истражни комитет.


Неки руски посланици позвали су на поновно увођење смртне казне


Неслање делегације у САД била је „порука Хамасу“, изјавио је израелски премијер


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА