Почетна страница > Новости

Токио: ПРО системи САД на територији Јапана не представљају претњу за Русију

/ vostok.rs   | 24.11.2017.
Токио: ПРО системи САД на територији Јапана не представљају претњу за Русију


Распоређивање америчких противракетних одбрамбених система на територији Јапана не представља претњу за Русију и друге суседне земље, изјавио је на конференцији за новинаре у Токију јапански министар одбране Ицунори Онодера.

„Ово је безбедносни систем предвиђен за заштиту живота и имовине наших грађана. Он не представља претњу за суседне земље, укључујући Русију“, рекао је Онодера коментаришући саопштење Министарства спољних послова Русије у вези са предстојећим преговорима између шефова дипломатија Русије и Јапана, Сергеја Лаврова и Тароа Коноа.

У саопштењу је истакнуто да ће на састанку посебно бити размотрено питање распоређивања елемената противракетне одбране САД у Азијско-пацифичком региону. Током недавне посете америчког председника Доналда Трампа Јапану, премијер Шинзо Абе је изјавио да његова земља намерава да купи више различитог оружја из САД у светлу погоршања ситуације у региону због активности Северне Кореје.

„Још једном ћемо скренути пажњу јапанских колега на опасност од распоређивања“, истакло је Министарство спољних послова Русије. 


Повезане теме: Русија, Јапан, САД, ПРО,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »