За подстицаје пчеларству 10.000 КМ
booking.com
Почетна страница > Новости

За подстицаје пчеларству 10.000 КМ

За подстицаје пчеларству 10.000 КМ
23.11.2017. год.

Подстицај по пчелињем друштву пчеларима који посједују од 10 до 50 пчелињих друштава износи 8,86 КМ.

Аничићева је објаснила да је ријеч о регистрованим пчеларима, којима општина Мркоњић Град редовно помаже.

Број пчелињих друштава се повећава, а поред финансијске подршке за пчеларе организујемо и едукације. На добром смо путу ка брендирању меда из овог краја, једино што је то дуг и спор процес", навела је Аничићева.

Предсједник Удружења пчелара "Матичњак" Славко Лукић захвалио је општини јер је препознала значај пчеларства, па се, како каже, финансијска помоћ сваке године повећава.

"Имамо квалитетан мед и сваке године се повећава број друштава на подручју наше општине. Много нам значи ова помоћ када је ријеч о питању припреме за зиму и лијечење пчела", каже Лукић.

Ранко Каурин, који у селу Горњи Граци има 170 друштава пчела, каже да планира проширити производњу јер се од продаје меда може много зарадити.

"Недостаје ми меда, имам добру продају, у просјеку производим три до три и по тоне меда. Ова година је била лоша, произвео сам само око 800 килограма. Захвалан сам за добијена средства јер ће ми користити за прихрану пчела", нагласио је Каурин.

Општина Мркоњић Град подржава развој пољопривреде, за ову намјену планирана су средства у укупном износу од 97.000,00 КМ. Подршка унапређењу пољопривредне производње и стварању нових вриједности у пољопривреди биће остварена кроз  сљедеће пројекте: Суфинансирање активности пољопривредних произвођача  72.000,00 КМ и подршка успостављању и активностима пољопривредне задруге 25.000,00 КМ.  • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Немачка нас је већ "разграничила" оног тренутка када је признала целовито, суверено и недељиво Косово, рекао је данас председник Србије Александар Вучић у одговору на питање како види став...


Више од 50 мотоциклиста из Европе, Руске Федерације и Донбаса окупило се у Луганску у склопу мото-марша "Путеви победе: Европа - Донбас - Севастопољ 2018", изјавио је новинарима у...


Најгрубља злоупотреба долара од стране САД довешће до његовог слабљења, убеђен је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров на прес-конференцији са турским колегом Мевлутом Чавушоглуом у Анкари.


Остале новости из рубрике »