enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

За подстицаје пчеларству 10.000 КМ

За подстицаје пчеларству 10.000 КМ
23.11.2017. год.

Подстицај по пчелињем друштву пчеларима који посједују од 10 до 50 пчелињих друштава износи 8,86 КМ.

Аничићева је објаснила да је ријеч о регистрованим пчеларима, којима општина Мркоњић Град редовно помаже.

Број пчелињих друштава се повећава, а поред финансијске подршке за пчеларе организујемо и едукације. На добром смо путу ка брендирању меда из овог краја, једино што је то дуг и спор процес", навела је Аничићева.

Предсједник Удружења пчелара "Матичњак" Славко Лукић захвалио је општини јер је препознала значај пчеларства, па се, како каже, финансијска помоћ сваке године повећава.

"Имамо квалитетан мед и сваке године се повећава број друштава на подручју наше општине. Много нам значи ова помоћ када је ријеч о питању припреме за зиму и лијечење пчела", каже Лукић.

Ранко Каурин, који у селу Горњи Граци има 170 друштава пчела, каже да планира проширити производњу јер се од продаје меда може много зарадити.

"Недостаје ми меда, имам добру продају, у просјеку производим три до три и по тоне меда. Ова година је била лоша, произвео сам само око 800 килограма. Захвалан сам за добијена средства јер ће ми користити за прихрану пчела", нагласио је Каурин.

Општина Мркоњић Град подржава развој пољопривреде, за ову намјену планирана су средства у укупном износу од 97.000,00 КМ. Подршка унапређењу пољопривредне производње и стварању нових вриједности у пољопривреди биће остварена кроз  сљедеће пројекте: Суфинансирање активности пољопривредних произвођача  72.000,00 КМ и подршка успостављању и активностима пољопривредне задруге 25.000,00 КМ.  • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕМинск је спреман да раzgovara о распоређивању белоруског мировног контингента у зони сукоба у Донбасу, рекао је министар спољних послова Владимир Макеј. Дипломат је рекао да је о овом питању...


  Недавна посјета црногорског премијера Душка Марковића Косову* је срамота по Црну Гору, саопштио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге „Манастирски синови“ Илије Лакушића, пише „


Остале новости из рубрике »