Почетна страница > Новости

Руска Дума би могла реговати на пресуду Младићу

/ vostok.rs   | 23.11.2017.Председник Државне думе Вјачеслав Володин упутио је Комитету за међународне послове у Думи да сагледа могућност усвајања става Думе у вези са одлугом Хашког трибунала да осуди бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића.

Са одговарајућом иницијативом обратио се пленарној седници депутат Државне думе, члан Комунистичке партије и председник Комитета Русије за одбрану генерала Младића, Павел Дорокхин.

"С тим у вези, желио бих да замолим нашу Комисију за међународне односе, да заједно са Министарством спољних послова размотри могући облик одговора Државне думе", рекао је он, потврдивши да су већ припремили релевантне документе и жалбе.

"Дајемо ово упутство Комитету, а онда ће Комисија изразити своју тачку гледишта, након чега можемо да се вратимо на ово питање", одговорио је председник Државне думе.

Дорохин је такође рекао да је у време објављивања пресуде "генерал Младић имао црвену кравату са симболима Комунистичке партије Руске Федерације", коју је шпоклонио посланик крајем аугуста ове године.

"Посебно је то рекао да би показао да он осећа ту помоћ Русије и моралну подршку с њим", додао је парламентарац.

 

Повезане теме: Русија, Хаг, Младић, права,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »