Почетна страница > Новости

Ердоган: Не могу САД да сматрам цивилизованом државом

фото: Adem Altan/AFP via Getty/ vostok.rs   | 23.10.2017.
Ердоган: Не могу САД да сматрам цивилизованом државом


Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да не може САД да сматра цивилизованом државом након што су америчке власти наредиле да се ухапсе његови телохранитељи током његове посете Вашингтону у мају.

Америчке власти оптужиле су раније 19 људи, међу којима и 13 сарадника турске службе безбедности, за напад на учеснике протеста током Ердоганове посете Вашингтону.

Тада су се телохранитељи турског председника сукобили с учесницима протеста курдских активиста испред резиденције турског амбасадора у САД.

Ердоган, који је боравио у америчкој престоници, према видео-снимку с места инцидента, лично је пратио како његови телохранитељи туку демонстранте.

Стејт департмент изразио је протест Турској. Анкара је одбацила оптужбе на свој рачун и саопштила да се инцидент догодио услед одбијања америчких власти да предузму неопходне мере безбедности.

„Ако се изда наређење за хапшење 13 телохранитеља у земљи у коју сам дошао у посету на основу позива, онда, нажалост, не могу да кажем да је та земља цивилизована“, рекао је Ердоган у Истанбулу.


Повезане теме: САД, Турска, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »