Почетна страница > Новости

Трамп: Крај калифата веома близу

фото: © AFP 2017 / Mandel Ngan/ vostok.rs   | 22.10.2017.
Трамп: Крај калифата веома близу


Председник САД Доналд Трамп изјавио је, поводом ослобођења сиријског града Раке, да је крај „калифата“ веома близу, да ће његови лидери одговарати, а да ће САД подржати политички процес за решавање кризе у Сирији.

„Са задовољством објављујем да су Сиријске демократске снаге, наши партнери у бици против ДАЕШ-а у Сирији, успешно ослободили Раку — самопроглашену престоницу терористичке организације. Наше снаге заједно су ослободиле цео град од контроле ДАЕШ-а“, наведено је у Трамповом саопштењу.

Он је навео да је уништење ДАЕШ-а у Раки веома важан у глобалној кампањи уништења ове терористичке организације.

„Ускоро ћемо прећи на нову фазу, током које ћемо подржавати локалне снаге безбедности, умањивати насиље по целој Сирији и инсистирати на условима за постизање дугорочног мира како терористи не би могли да се врате или да поново угрозе нашу безбедност. Заједно са савезницима и партнерима ћемо подржавати дипломатске преговоре који ће окончати насиље, омогућити избеглицама да се безбедно врате кући и донети политичку трансформацију која ће уважавати мишљење народа Сирије“, навео је Трамп.

Према његовим речима, после пада ирачког Мосула и сиријске Раке постигнут је огроман напредак у борби против ДАЕШ-а.

Трамп је, такође, захвалио америчким војницима који, према његовим речима, штите све цивилизоване народе од савремених варвара.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Сирија, САД, Трамп, сукоби, рат, ,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »