booking.com
Почетна страница > Новости

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''
20.10.2017. год.

Представљене су нове активности које ће финансирати Влада Шведске, Фонд за заштиту животне средине Федерације БиХ и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

УНДП је потписао споразум о додатном финансирању пројекта „Зелени економски развој“ од Владе Шведске у износу 2,9 милиона КМ, те споразум о суфинансирању са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске у износу од 500.000 КМ.

Овом приликом озваничен је  и почетак активности на институционализацији енергетског менаџмента у јавним објектима на државном нивоу потписивањем Меморандума о разумевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УНДП-а. Такође, је  представљена  И прва Типологија јавних зграда у Босни и Херцеговини.

Начелница Дивна Аничић је рекла да ове године са УНДП-ом сарађује на реализацији пројекта енергетске ефикасности  у Средњошколском центру.

''Реализацијом овог пројекта биће замијењена комплетна столарија на објекту. Надамо се да ћемо и следеће године наставити сарадњу на неком јавном објкекту'', рекла је Аничићева.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Сељак из пожешког села Радовци посилни чувеном војсковођи од 1912. до 1918; О војводи је говорио као о правдољубивом човеку и војнику који је све поштовао


Сањао је крофне. Вруће крофне. Ништа друго, само то. Чак ни тањир на коме су. Један дуг, велики сан о врућим крофнама, о њиховом осветљеном, жутом, зрачном облику, окруженом...

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 24 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 14 насељених места Републике.Прелиминарни план за лансирање ракете ка Међународној космичкој станици предвиђа слање нове експедиције 3. децембра и враћање тренутне посаде 20. децембра, изјавио је за РИА Новости извор у ракетној...


Остале новости из рубрике »