Python
Почетна страница > Новости

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''
20.10.2017. год.

Представљене су нове активности које ће финансирати Влада Шведске, Фонд за заштиту животне средине Федерације БиХ и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

УНДП је потписао споразум о додатном финансирању пројекта „Зелени економски развој“ од Владе Шведске у износу 2,9 милиона КМ, те споразум о суфинансирању са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске у износу од 500.000 КМ.

Овом приликом озваничен је  и почетак активности на институционализацији енергетског менаџмента у јавним објектима на државном нивоу потписивањем Меморандума о разумевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УНДП-а. Такође, је  представљена  И прва Типологија јавних зграда у Босни и Херцеговини.

Начелница Дивна Аничић је рекла да ове године са УНДП-ом сарађује на реализацији пројекта енергетске ефикасности  у Средњошколском центру.

''Реализацијом овог пројекта биће замијењена комплетна столарија на објекту. Надамо се да ћемо и следеће године наставити сарадњу на неком јавном објкекту'', рекла је Аничићева.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Председник Владимир Путин, говорећи на састанку руских амбасадора и сталних представника, рекао је да је види озбиљне ризике од погоршавања ситуације на југоистоку Украјине. "Озбиљни ризици од погоршања ситуаци


Пројекат изградње гасовода „Северни ток 2“ је искључиво комерцијалне природе и нема никакву политичку тежину, рекао је Путин.

Русија ће адекватно реаговати на агресивне кораке НАТО-а када је реч о укључивању Грузије и Украјине у састав Алијансе, упозорио је Путин. Како је рекао, потребно је добро размислити о...


Владимир Путин је описао противнике Русије у Сједињеним Државама као моћне и јаке људе.


Пише: Ненад Кецмановић, „Политика“ „ЧИНИ ми се паклено тежак задатак да људе у Босни окупимо да раде заједно ако ми


Остале новости из рубрике »