enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''
20.10.2017. год.

Представљене су нове активности које ће финансирати Влада Шведске, Фонд за заштиту животне средине Федерације БиХ и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

УНДП је потписао споразум о додатном финансирању пројекта „Зелени економски развој“ од Владе Шведске у износу 2,9 милиона КМ, те споразум о суфинансирању са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске у износу од 500.000 КМ.

Овом приликом озваничен је  и почетак активности на институционализацији енергетског менаџмента у јавним објектима на државном нивоу потписивањем Меморандума о разумевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УНДП-а. Такође, је  представљена  И прва Типологија јавних зграда у Босни и Херцеговини.

Начелница Дивна Аничић је рекла да ове године са УНДП-ом сарађује на реализацији пројекта енергетске ефикасности  у Средњошколском центру.

''Реализацијом овог пројекта биће замијењена комплетна столарија на објекту. Надамо се да ћемо и следеће године наставити сарадњу на неком јавном објкекту'', рекла је Аничићева.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

 Јуче се у београдској „Комбанк Арени“ десила једна од најсрамнијих, а уједно и најтрагичнијих ствари у сувременој српској хисторији. У препун


Каталонија није Шпанија а Каталонци нису Шпанци. Ово су чињенице које морамо да упамтимо да би смо схватили шта се дешавало у и око Каталоније ових


У новембру обележавамо Дан примирја као крај Великог рата. Сећамо се  подвига али и биолошког сатирања нашег народа чија је жртва поклоњена другима.Изјава Изетбеговића да би он волео да БиХ призна независност тзв. Косова, није никакво изненађење. Он просто нема битније изјаве, а да није директно на


Подиже се господа јевропскаОстале новости из рубрике »