Почетна страница > Новости

Наставак пројекта ''Зелени економски развој''

vijesti.RS / www.Mrkonjic-Grad.RS   | 20.10.2017.
Наставак пројекта ''Зелени економски развој''

Представљене су нове активности које ће финансирати Влада Шведске, Фонд за заштиту животне средине Федерације БиХ и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

УНДП је потписао споразум о додатном финансирању пројекта „Зелени економски развој“ од Владе Шведске у износу 2,9 милиона КМ, те споразум о суфинансирању са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске у износу од 500.000 КМ.

Овом приликом озваничен је  и почетак активности на институционализацији енергетског менаџмента у јавним објектима на државном нивоу потписивањем Меморандума о разумевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УНДП-а. Такође, је  представљена  И прва Типологија јавних зграда у Босни и Херцеговини.

Начелница Дивна Аничић је рекла да ове године са УНДП-ом сарађује на реализацији пројекта енергетске ефикасности  у Средњошколском центру.

''Реализацијом овог пројекта биће замијењена комплетна столарија на објекту. Надамо се да ћемо и следеће године наставити сарадњу на неком јавном објкекту'', рекла је Аничићева.

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »