Python
Почетна страница > Новости

Начелница Аничић женама из Подрашнице подијелила бонове за бесплатан мамографски преглед

Начелница Аничић женама из Подрашнице подијелила бонове за бесплатан мамографски преглед
20.10.2017. год.

Љекар у Подрашница Милица Ђурић је рекла да жене на селу  нису још увијек довољно информисане о томе колико је значајно рано откривање рака дојеке.

''Жене на селу још увијек не схаватају да је ова  болест веома изљечива уколико се открије у почетном стадијуму. Зато савјетујем свим женама које су добиле овај ваучер, да искористе ову прилику, која се не пружа сваки дан и да бесплатно изврше преглд својих дојки'', рекла је Ђурићева.  Она се захвалила начелници што мисли и на жене које живе на селу и које нису довољно информисане о овој болести.

Начелница Дивна Аничић казала је да овом акцијом желе подстаћи жене на селу да редовно иду на преглед.

''Осим што немају довољно информација о овој болести женама на селу често није лако да дођу до већих центара  да би обавиле преглед . Овом приликом оним женама које желе омоћућен је бесплатан мамографски преглед у Дому здравља у Мркоњић Граду'', рекла је Аничићева. Она је нагласила да управо раним откривањем многе жене су успјеле да побиједе ову опаку болест.

За ову прилику чланице Удружења жена ''Наша Жена'' из Подрашнице спремиле су богату трпезу са домаћим специјалитетима.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Председник Владимир Путин, говорећи на састанку руских амбасадора и сталних представника, рекао је да је види озбиљне ризике од погоршавања ситуације на југоистоку Украјине. "Озбиљни ризици од погоршања ситуаци


Пројекат изградње гасовода „Северни ток 2“ је искључиво комерцијалне природе и нема никакву политичку тежину, рекао је Путин.

Русија ће адекватно реаговати на агресивне кораке НАТО-а када је реч о укључивању Грузије и Украјине у састав Алијансе, упозорио је Путин. Како је рекао, потребно је добро размислити о...


Владимир Путин је описао противнике Русије у Сједињеним Државама као моћне и јаке људе.


Пише: Ненад Кецмановић, „Политика“ „ЧИНИ ми се паклено тежак задатак да људе у Босни окупимо да раде заједно ако ми


Остале новости из рубрике »