Почетна страница > Новости

Столтенберг: Све земље имају право да спроводе војне вежбе и то се односи и на Русију

фото: nato.int/ vostok.rs   | 22.09.2017.
Столтенберг: Све земље имају право да спроводе војне вежбе и то се односи и на Русију


Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да Алијанса није против руско-белоруских вежби „Запад 2017“, али да је неопходно обезбедити максималну транспарентност.

„Све земље имају право да спроводе војне вежбе и то се односи и на Русију. Али, у исто време је важно да се обезбеде максимална транспарентност и предвидљивост у таквим вежбама како би се избегле грешке у прорачунима, неспоразуми и инциденти, јер ако се то догоди, то може да доведе до врло опасне ситуације“, рекао је Столтенберг након састанка са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку.

„Имао сам добар састанак са министром Лавровом. Разговарали смо о разним темама, укључујући и значај дијалога између Русије и НАТО-а у тренутку када наши односи пролазе кроз тешка времена“, рекао је Столтенберг новинарима.

Генерални секретар НАТО-а рекао је да са Лавровом није детаљно разговарао о размерама мировне мисије у Донбасу.

„Поздрављам ту иницијативу за распоређивање мировних снага у Украјини. Подржао ју је Кијев, а постоје и руски предлози“, додао је Столтенберг.

Он је прецизирао да није детаљно дискутовано како да се реализује та идеја, али је казао да се на преговарачком столу налази неколико предлога.


Повезане теме: Русија, НАТО, Лавров, маневри,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »