Почетна страница > Новости

Гатилов: Русија не види сврху распоређивања мисије УН на руско-украјинској граници

Фото: РИА Новости/ vostok.rs   | 22.09.2017.
Гатилов: Русија не види сврху распоређивања мисије УН на руско-украјинској граници


Русија не види сврху распоређивања мисије УН на руско-украјинској граници, рекао је руским медијима заменик министра спољних послова Русије Генадиј Гатилов коментаришући руски пројекат резолуције о обезбеђивању мисије УН у Донбасу.

„Представници Украјине желе распоређивање УН на читавој територији Украјине, укључујући руско-украјинске границе. Русија није страна у конфликту, зато нема смисла распоређивати мировњаке на граници“, рекао је он.


Гатилов је нагласио да се Москва не опире Минском споразуму, у коме „постоји цео низ питања која треба да буду решена пре него што ствар пређе на разговоре о руско-украјинској граници“.


„Украјинци све изокрећу — пре свега желе да затворе руску границу са Украјином, а затим ће да решавају или неће да решавају питање повезано са другим аспектима решавања кризе. Такав став ми не делимо, јер је он у супротности са Минским споразумом“, констатовао је заменик шефа руске дипломатије.


Раније је председник Петра Порошенко на седници Генералне скупштине УН нагласио је да ће обавезан услов мандата мировне мисије у Донбасу бити распоређивање на украјинско-руској граници.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут 


Повезане теме: Русија, Украјина, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »