Почетна страница > Новости

РТ: Трамп потписао наредбу којом се санкционишу банке које тргују са Пјонгјангом

фото: © Yuri Gripas / Reuters/ vostok.rs   | 21.09.2017.
РТ: Трамп потписао наредбу којом се санкционишу банке које тргују са Пјонгјангом


Извор:
Восток, РТ

Председник САД Доналд Трумп потписао је извршну наредбу која даје широка нова овлашћења за санкционисање појединаца, компанија и финансијских институција које олакшавају трговину и тргују са Северном Корејом.

"Најављујем нову извршну наредбу која ће значајно прошити обвлашћења како би се циљали појединци, компаније и финансијске институције које тргују са Северном Корејом", рекао је Трамп.

"Наша нова извршна одлука ће смањити изворе прихода који финансирају напоре Северне Кореје да развијају најсмртоносније оружје познато човечанству", рекао је Трамп новинарима.

Саопштење Трампа учињено је пре састанка са лидерима Јапана и Јужне Кореје на маргинама генералне седнице УН-а.

Трамп је такође рекао да је Кинеска Централна банка наредила другим кинеским банкама да престану да раде са Северном Корејом.

Он је рекао да су текстилна, рибарска, информациона технологија и производна индустрија Северне Кореје међу могућим циљевима.

Трамп је рекао да ће та мера такође пореметити друге трговинске везе за Северну Кореју, те да је идеја ове мере заустављање програма нуклеарног оружја. Трамп је рекао да "толеранција за ову срамотну праксу мора да се заврши сада".

Током саопштења, новинари су питали Трампа да ли је дијалог још увек могућ са Пјонгјангом, а он је одговорио: "Зашто не?"


Савет безбедности УН је већ увео знатне економске санкције против Северне Кореје, укључујући испоруке нафте и других деривата коришћених за тестирање ракета, након што је Пјонгјанг наводно тестирао хидрогенску бомбу.


Повезане теме: САД, СевернаКореја, Трамп, санкције, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »