Почетна страница > Новости

Министарство одбране САД контролише наоружавање сиријске опозиције

/ vostok.rs   | 14.09.2017.
Министарство одбране САД контролише наоружавање сиријске опозиције


Министарство одбране САД контролише наоружавање сиријске опозиције и коришћење предате опреме, изјавила је представник Пентагона Мишел Балданса.

„Министарство одбране тесно сарађује са Стејт департментом, савезницима из НАТО-а и европским партнерима по низу питања која представљају узајамни интерес у сфери безбедности, укључујући продају оружја, муниције и војне опреме. Полазећи од одговарајућих норми, Министарство одбране врши проверу партнерских снага пре предаје опреме и врши контролу над коришћењем предате опреме“, рекла је Мишел Балданса.

Она је подсетила да Пентагон изводи програм „обуке и јачања“ локалних снага за уништење ДАЕШ-а у Сирији и Ираку. Како би тај циљ био постигнут брзо и поуздано локалне снаге се снабдевају једноставнијим оружјем и једноставнијом муницијом.

„Министарство одбране САД даје подршку Сиријским демократским снагама у наоружању, које укључују лако наоружање, муницију, митраљезе тешког калибра и оружје за борбу са конкретним претњама као што су минирани аутомобили. Пентагон неће давати детаљне податке о тим испорукама због заштите снага и оперативне безбедности“, рекла је Мишел Балданса.

Према њеним речима, произвођач оружја за „проверене групе сиријске опозиције“ се бира на основу критеријума Пентагона — купује се оружје које најбоље одговара постављеним задацима и ефикасности Министарства одбране и набавка се врши према постојећим уговорима.

„Сви одговарајући сертификати коначног коришћења усаглашени су на одговарајући начин са сваком државом — извором наоружања“, додала је представница Пентагона.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: САД, Сирија, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »