Домени и хостинг
Почетна страница > Новости

Нова књига историчара Дејана Ристића

Нова књига историчара Дејана Ристића
21.07.2020. год.

 Након великог успеха књиге историчара Дејана Ристића под насловом ,,Митови српске историје'' која је за мање од годину дана објављена у тиражу од безмало десет хиљада примерака, доживевши представљања у више од тридесет градова и неколико држава, као и у више од стотину србских и иностраних медија, пред читаоцима се налази њен наставак под називом ,,Заблуде српске историје''.

 
Заслугу за настанак ове књиге има изузетно велики број читалаца који су иницирали и подржали аутора у истраживачком раду чији је резултат књига која из угла историјске науке анализира неке од најзначајнијих митова, непознаница и историјских заблуда наше многовековне, бурне, славне и велике националне историје. 
 
 
Да ли постоји ,,србски, односно календар Светог Саве I''?
 
Да ли још увек мислите да је храбри Милош Обилић распорио турског емира Мурата I на Косову пољу? 
 
Колико истина има у тврдњи да је први србски цар уједно и једини немањићки владар без ореола? 
 
Да ли је највећи србски освајач, цар Стефан Душан IV Силни, заиста усмртио свог оца? 
 
 
Сличних питања, недоумица, непознаница или веровања има на претек.
Историчар Дејан Ристић, првом и веома популарном књигом под насловом ,,Митови српске историје" научним доказима развејао је неке од наших најзначајнијих митова и вратио нас бистрим и истинитим извориштима науке.
 
Овом књигом, сазданом на научним сазнањима и открићима, у 20 поглавља иде још даље, дубље и убедљивије са циљем да наше историјске заблуде и непознанице изнесе пред нас. 
 
Историјске непознанице и заблуде, као и псеудоисторијске тврдње неумитно се повлаче пред неумољивим научним истинама и чињеницама. 
 
У стварању митоманских прича, измишљотина и фалсификовања прошлости отишло се предалеко. Кривотвори се наша славна историја и тиме се урушава и негира идентитет нације и угрожава њен опстанак.
Ови узбудљиви и аутентични историјски есеји представљају резултат обавезе науке и истраживача да се величанствена вишевековна историја србског народа растерети и ослободи тешког терета митоманије и историјских заблуда.
 
Аутор свих илустрација у овој књизи је, као и у случају ,,Митова српске историје'', један од најистакнутијих србских графичара млађе генерације др Никола Радосављевић.
 
M. H. 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Научио сам да прихватам ствари у животу. Ако ми се дан осмехује, придружим му добро расположење. Са проблемима се суочавам и хватам у коштац, настојећи да у свему пронађем...


За српску глумицу, кореографа и сарадницу Академије уметности у Новом Саду Уну Ђелошевић учешће на омладинском форуму „Таврида“ је веома значајан догађај. Уна није само први пут посетила Русију,...

Делегације министарстава културе Србије и Републике Српске у Београду су дефинисале полазне основе за усаглашавање законских регулатива о србском језику и ћириличном писму у Србској и Србији.


Eminentno priznanje „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice dodeljena je Gordani Dimitrijević,  odlučio je žiri kojim je predsedavao Milovan Vitezović.   U obrazloženju žirija navodi se da se ova nagrada dodeljuje se...

Предаја листа Мирослављевог јеванђеља је значајан догађај и Русија ће наставити да јача и развија културни дијалог са Србијом, која заузима посебно место у сфери културе, изјавила је министарка...


Председник Русије Владимир Путин потписао је федерални закон којим се ратификује споразум са Србијом према коме ће Русија добити неколико слика руског уметника Николаја Рериха с краја 19. и...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Олуја је погром

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА