BitLab хостинг
Почетна страница > Новости
Славица Јовановић

У ПЕТАК 12. ОКТОБРА 2018 . ГОДИНЕ У БЕОГРАДУ КЊИЖЕВНО ВЕЋЕ ТОДЕ МАТИЋ - МЕДИЋ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ , ПОРУКЕ СРЦА ОТАЏБИНИ

У ПЕТАК  12. ОКТОБРА 2018 . ГОДИНЕ  У БЕОГРАДУ  КЊИЖЕВНО ВЕЋЕ ТОДЕ МАТИЋ - МЕДИЋ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ  , ПОРУКЕ СРЦА ОТАЏБИНИ
09.10.2018. год.

 

 

У ПЕТАК  12. ОКТОБРА 2018 . ГОДИНЕ  У БЕОГРАДУ КЊИЖЕВНО ВЕЋЕ ТОДЕ МАТИЋ - МЕДИЋ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ  , ПОРУКЕ СРЦА ОТАЏБИНИ



У петак  12. октобра 2018. године у Београду ,  књижевно вече Тоде Матић - Медић из Аутралије  , кроз поезију поруке срца Отаџбини . Гости програма : Мира Драговић - Перт Аустралија , Вице Дардића , модератор  Радмила Кунчер . Књижевно веће ће се одржати у Библиотеци ‘’ Петар Кочић ‘’ , код Општине Врачар . Почетак у 18 сати .

Више о песникињи из Аустралије Теодори- Тоди Матић- Медић ,  Теодора је рођена у Бајиној Башти . Школовала се у Београду , одакле одлази за Сиднеј , Аустралија  где и данас живи и ради и већ деценијама је слободни новинар , књижевник и летописац .

радила је као извештач за Радио- Београд и друге институције . Поезијом се бави од ране младости . Више од десет пута је била учесник Међународних сусрета писаца, које заступа Удружење књижевника Србије ,  где је представљала Аустралију . Ушла је у преко 200 значајних антологија , зборника и лексикона широм света на србском и енглеском језику . До сада је објавила 15 књига , а још две књиге су јој у рукопису спремне за штампу . Књиге су јој преведене на руски и енглески језик . Добитник је многобројних и значајних награда у Аустралији , Немачкој , Аустрији , Црној Гори ,

Србији и широм света . Теодора- Тода Матић- Медић  је председник је Удружења Просвета из Сиднеја , а и води Подружницу Поета - Аустралија .


Припремила : Славица Јовановић , новинар и књижевник

 



  • Извор
  • Славица Јовановић


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Јуче се навршило четири године од када нас је напустио један од највећих савремених руских писаца Едуард Вениjаминович Савенко, познат као Лимонов.


Специјални представник Председника Русије за међународну културну сарадњу Михаил Швидкој изјавио је да ће 20. јубиларни Форум словенских култура ове године бити одржан у Србији.

U organizaciji 'Kulturno-obrazovnog centra' u Vranju, u maloj sali Pozorišta 'Bora Stanković' biće održano književno veče, na kome će se čitati odlomci iz rukopisa 'Razgovori sa majkom' književnice Branke...


Представљање књиге „Свети Гргур, острво ужаса“ биће одржано у Руском дому, у петак, 1. марта, са почетком у 18.00 часова


U četvrtak će u kafeu 'Riff' nastupiti nemački muzičar Daniel Benyamin.   


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА