Домени и хостинг
Почетна страница > Новости

Дигитализација пословања као велика шанса за предузетнице

Дигитализација пословања као велика шанса за предузетнице
19.11.2020. год.

 Данас се обележава Међународни дан предузетница. Тим поводом директорка Сектора предузетништва у Привредној комори Србије честитала је свим предузетницама овај дан и најавила бројне активности које за циљ имају управо то, да јачају женско предузетништво.

 "Свим предузетницама, власницама малих бизниса честитамо њихов дан, Међународни дан предузетница 19.новембар ,који обележавамо сваке године." 

Сектор предузетништва Привредне коморе Србије интензивно ради на унапређењу женског предузетништва у Србији, на економском оснаживању жена Србије. Циљ нам је да наше предузетнице унапреде своје пословање, али истовремено и да подстакнемо и мотивишемо што већи број наших дама да започињу сопствени посао. Посебан акценат стављамо на активности у циљу подстицања и мотивисања што већег броја младих жена да започну сопствени бизнис.

Када је реч о женском предузетнисту ,у Србији послује око 31 % “женских фирми”.Један од главних изазова за даме и даље представља почетни капитал, али је захваљујући активностима државе и Привредне коморе Србије, евидентан раст и напредак женског предузетништва у Србији.

Управо из тих разлога, у оквиру Сектора предузетништва Привредне коморе Србије формирана је Секција за женско предузетништво ПКС. Секција окупља велики број предузетница и власница малих бизниса и морам да нагласим да интересовање нон стоп расте. На то смо посебно поносни, јер то доказује да даме препознају значај економског оснаживања жена и све више њих је охрабрено да започињу сопствени посао. Кроз рад Секције, наше предузетнице се умрежавају, унапређују своје базе пословних контаката. Такође, кроз Секцију промовишемо примере добре праксе, али организујемо различите догађаје, конференције, Б2Б састанке, али и пружамо помоћ у укључивању женских предузећа у ланце добављача.

Посебан акценат стављамо на едукацију наших предузетница јер сматрамо да је изузетно значајно да оне континуирано унапређују своја знања и вештине. Наглашавам да су све наше радионице увек бесплатне и на теме које делегирају наше предузетнице.

Жене власнице бизниса показале су да су изузетно способне да прилагоде своје пословање новим условима пословања, изазваним пандемијом вируса Цовид-19. “Неw нормал” донео је нове трендове у пословању и све више њих прилагођава се новим условима и прелази на онлине пословање.

Истичем, да је посебно значајно, када је у питању њихово пословање,да интензивно раде на дигитализацији пословних процеса и у томе им Привредна комора Србије континуирано помаже. Дигитализација пословања изузетно је значајна јер на тај нацин њихови бизниси могу бити конкурентни и одрживи на дужи рок.

Имајући у виду да ове године због пандемије нисмо у могућности да организујемо догађај поводом обележавања Међународног дана предузетница, управо смо одлучили да на тај дан организујемо завршну конференцију, везано за затварање пројекта Дигитално женско пројектно предузетништво. Ова конференција ће бити одржана онлине, а свакако након завршетка пандемије планирамо да организујемо конференцију поводом обележавања Међународног дана предузетница.

Зелим да позовем све насе предузетнице да се прикључе раду Секције за зенско предузетниство ПКС, као и да за сва евентуална питања увек могу да нас контактирају на емаил адресу preduzetnik@pks.rs

Јос једном, свим насим предузетницама цеститам Медјународни дан предузетница. Имајте увек на уму, да само економски осназене зене могу доносити рационалне одлуке о свом зивоту., изјавила је Бранислава Симанић.

 

(Асинфо/Јоллywоман) 

Фото: Милош Лужанин.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

  Organizacioni odbor za obeležavanje tradicionalne kulturno – prosvetne i duhovne manifestacije ,,Svetosavka nedelja 2021.’’ doneo je odluku da se ove godine ne raspisuje konkurs za dodelu ,,Svetosavske nagrade'', već...


Iako nije prošlo ni šest meseci od formiranja nove Vlade Srbije, vrh SNS već planira nove parlamentarne izbore, i to početkom maja meseca ove godine!   "Vučić je dosta kritikovan od...

Члан Кризног штаба против пандемије др Предраг Кон изјавио је данас да "није реално да се дочекује Нова година, са прославама и окупљањима, као до сада.


Туристичка организација града Врања освојила је друго место у категорији видео – публикација репортажа, за промо-филм „Врање, град који има душу“ на 13. изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац...

По угледу на Скупштину Странке слободе и правде која је усвојила документ „ИМАМО ПЛАН , за обнову Србије“, врањски одбор ССП -а, изнео је свој план


  U Vranju je danas održan humanitarno zabavni bazar, na kome je prikupljeno 226.352 dinara za lečenje Minje Matić jednogodišnje devojčice iz Kragujevca, koja boluje od retke i izuzetno teške...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Срећни новогодишњи и божични празници

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА