enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Радончић остаје у притвору мјесец дана

Радончић остаје у притвору мјесец дана
28.01.2016. год.

На основу приједлога Тужилаштва БиХ за одређивање мјера притвора, а након одржаног рочишта, Суд БиХ је одлучио да се Фахрудину Радончићу одреди једномјесечни притвор.

У образложењу одлуке Суда БиХ наводи се да је Радончићу одређен притвор због постојања опасности утицајаа на свједоке, ометања истраге, или прикривање доказа, што би било ново казнено дјело.

Из Тужилаштва БиХ раније су саопштили да поступајући тужилац и даље наставља интензивну истрагу у овом предмету. Истрага против Радончића обједињена је у предмету Бакир Даутбашић и други.

На јучерашњем рочишту тужилац Божо Михајловић исчитавао је пресретнуте телефонске разговоре Радончића, Бакира Даутбашића и Билсене Шахман у којима, како тврди, постоји основана сумња да су наведени радили на ометању истраге застрашујући Азру Сарић, свједока у судском процесу који се води у Приштини против Насера Кељмендија.

Материјал Тужилаштва БиХ има 120 страница које је тужилац представио у скраћеној верзији. Такође треба истаћи да се Суд БиХ јуче огласио саопштењем о притисцима на рад те институције.

"Апелујемо на све оне, који су се протеклих дана одважили износити неосноване и ничим утемељене оптужбе на рад Суда БиХ, да се суздрже од непримјерених коментара који наносе велику штету како правосуђу тако и друштву и држави уопште. Грађани наше земље, у свјетлу посљедњих дешавања, немају нити један разлог за узнемиреност, јер правосудне институције на државном нивоу само раде посао из своје надлежности.

Свакодневни притисци, политички, медијски, академски, као и притисци адвокатских тимова, којих не мањка ових дана, ни на који начин не доприносе настојањима наше земље да коначно крене путем модерне европске земље у којој свако несметано ради свој посао", наводи се у саопштењу.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Виши суд у Београду заказао је за 9. фебруар припремно рочиште у процесу против новинара Дејана Анђуса који се терети да је изнуђивао новац од једног бизнисмена.


Милена Ивановић, супруга убијеног Оливера Ивановића, лидера покрета "Слобода, демократија правда", оставила је потресну поруку на свом профилу на Фејсбуку.


У пожару који је избио када се запалио шпорет, погинуло је најмање осам људи а на десетине су повређене.


Славна водитељка Елен Деџенерис, која води емисију "Елен шоу" већ 15 година, објавила је да је њен отац Елиот преминуо ове недеље, што је њој јако тешко пало.


Остале новости из рубрике »