enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Правни факултет синоћ остао без крова

Правни факултет синоћ остао без крова
12.01.2016. год.

Због невремена, које је јуче у послијеподневним и вечерњим сатима захватило Бању Луку, дошло је до квара на далеководу, тако да су од синоћ од 18.00 сати без електричне енергије дијелови насеља Рекавице, Кола, Буквалек, Залужани, Јаворани, Стричићи и Бронзани мајдан. Квар би требало да буде отклоњен у току дана.

Јак вјетар који је синоћ дувао у Бањалуци срушио је и кров на дијелу зграде Правног и Архитектонско-грађевинског факултета у улици Степе Степановића.

Испред Економског факултета, у непосредној близини, срушено је стабло, а у улици Краља Петра ИИ Карађорђевића јак југозападни вјетар срушио је велико стабло које је оштетило два аутомобила.

У читавом граду вјетар је синоћ ломио гране дрвећа и превртао рекламне паное.

Рјечица Драгочајка код Бање Луке излила се протекле ноћи на седам оклоних домаћинстава, али захваљујући ангажману споменутих служби и грађана није дошло до продирања воде у стамбене и помоћне објекте, већ само у дворишта и околне саобраћајнице.

Одређен број врећа је напуњен пијеском и постављен на угрожена подручја, потврђено је у бањалучком градском Одсјеку за послове цивилне заштите и територијалне ватрогасне јединице.

Такође, екипе су синоћ интервенисале и у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, гдје је дошло до продирања воде у подрумске просторије у којима је смјештена апотека.

Брзом интервенцијом ватрогасаца испумпана је вода, чиме је спријечена материјална штета.

Усљед јаког невремена интервенисала је и ватрогасна јединица на уклањању оборених грана у неколико улица.

По пријави грађана, интервенисала је и Комунална полиција у улицама гдје је дошло до рушења рекламних паноа, а обављен је надзор везано за грање и стабла јавног зеленила који су пали усљед јаког вјетра.

На лицу мјеста утврђено је да се на тротоару и зеленој површини налази више грана и једно стабло које је пало.

Обавијештени су радници "Тамариса" и наложено је уклањање.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Виши суд у Београду заказао је за 9. фебруар припремно рочиште у процесу против новинара Дејана Анђуса који се терети да је изнуђивао новац од једног бизнисмена.


Милена Ивановић, супруга убијеног Оливера Ивановића, лидера покрета "Слобода, демократија правда", оставила је потресну поруку на свом профилу на Фејсбуку.


У пожару који је избио када се запалио шпорет, погинуло је најмање осам људи а на десетине су повређене.


Славна водитељка Елен Деџенерис, која води емисију "Елен шоу" већ 15 година, објавила је да је њен отац Елиот преминуо ове недеље, што је њој јако тешко пало.


Остале новости из рубрике »