booking.com
Почетна страница > Новости

Начелница потписала споразум о изградње спортско-рекреативног центра ''Луке''

Начелница  потписала споразум о изградње спортско-рекреативног центра ''Луке''
02.06.2018. год.

Аничићева је рекла да је ће ова средства помоћи реализацију пројекта на који становници Мркоњић Града дуго чекају, а посебн млади. Она се захвалила Влади Србије и предсједнику Србије на донираним средствима, као и Влади Српске која је повезница између Србије и локалних заједница у Србској.

Влада Србије одобрила је пет милиона евра Републици Србској као једнократну помоћ ради реализације започетих пројеката сарадње у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних веза између Српске и Србије.

Споразум су осим начелнице Мркоњић Града потписали начелници и градоначелници 16 општина и градова Републике Српске.

Осим за пројекте локалних заједница, по 500.000 евра биће усмјерено и на Завод за запошљавање Републике Српске за Програм самозапошљавања и развој предузетништва за младе до 35 година у Србској, као и Митрополију дабробосанску и епархије бихаћко-петровачку и зворничко-тузланску за обнову и изградњу православних храмова у Федерацији БиХ.

Ово је друга фаза пројекта Србије која је за 28 општина и градова Републике Српске досад укупно одобрила 10,5 милона евра бесповратних средстава, односно у првој фази Влада Србије донирала 5,5 милиона евра за пројекте чија је реализација у току.

 

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕЧлан Савета федерације Алексеј Пушков коментарисао је изјаву новоизабраног председника Украјине Владимира Зеленског да ће Украјина вратити Крим и "

Одлука Скупштине Црне Горе да не дозволи чак ни расправу о формирању Анкетног одбора који би испитао последице НАТО бомбардовања на здравље људи срамна је и нажалост очекивана. Овим...


Новo самоходнo оружје за десантне снаге „Лотос“ ће гађати на 13 километара, рекао је Алберт Баков, генерални директор Централног истраживачког института за прецизно инжењерство за РИА Новости.


Остале новости из рубрике »