enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом (Видео)

Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом
14.07.2017. год.

Ријеч је о Пројету интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а, којим ће ове локалне заједнице добити подршку у управљању развојем., а општина Мркоњић Град је у овом пројекту још од 2012. године.

Начелни
ца Дивна Аничић истакла је да је захваљујући овом пројекту општина израдила стратегију развоја за десетогодишњи период 2014-2024. године, успостављен је механизам за праћење стратегије, односно кључних индикатора који показују успјешност, како би било утврђено да ли се остварују циљеви који су постављени.

"Путем ИЛДП пројекта успјели смо да оснажимо општинску администрацију у праћењу тих пројеката, а успоставили смо при кабинету начелника јединицу за управљање развојем, која прати развој стратегије", истакла је Аничићева.

Према њеним ријечима, пројекат је омогућио мркоњићкој општини, која је од раније корисник овог пројекта, да конкурише код разних донатора, а путем финансијског механизма који је ИЛДП успоставио са Владом Републике Српске и Инвестиционо-развојном банком, реализована су три значајна пројекта из различитих сфера живота.

Аничићева је навела да је захваљујући овом пројекту изграђена инфраструктура у пословној зони, успостављена хладњача за пољопривреднике, а реконструисан је и ватрогасни дом.

"ИЛДП нам је помогао да учествујемо у међуопштинској сарадњи. Конкурисали смо заједно са општином Јајце и привукли средства за изградњу инфраструктуре с циљем развоја туризма", истакла је она.

Према њеним ријечима, у Мркоњић Граду се повећао број запослених, али и укупни приходи који се остварују у области привреде, што је резултат многих активности, али и резултат стратешког документа који је урађен заједно са ИЛДП-ом.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

После полагања заклетве, чиме је преузео дужност председника Црне Горе, Мило Ђукановић је поручио да на ту дужност ступа са осећањем части и одговорности, а поносан на остварења која...


Главни уредник РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан је саопштила да је изненађујућа реакција Запада на ситуацију са хапшењем уредника „РИА Новости Украјина“ Кирила Вишинског.


Грчка влада саопштила је да предлог за решење спора око имена БЈР Македоније треба да садржи географску или временску одредницу.


Пентагон не дели руску забринутост због претње ширења терористичке групе "Исламска држава"  у земљама централне Азије. Према америчкој војсци, таква саопштења су "руска пропаганда".


Остале новости из рубрике »