Почетна страница > Новости

Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом (Видео)

vijesti.RS / www.Mrkonjic-Grad.RS   | 14.07.2017.
Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом

Ријеч је о Пројету интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а, којим ће ове локалне заједнице добити подршку у управљању развојем., а општина Мркоњић Град је у овом пројекту још од 2012. године.

Начелни
ца Дивна Аничић истакла је да је захваљујући овом пројекту општина израдила стратегију развоја за десетогодишњи период 2014-2024. године, успостављен је механизам за праћење стратегије, односно кључних индикатора који показују успјешност, како би било утврђено да ли се остварују циљеви који су постављени.

"Путем ИЛДП пројекта успјели смо да оснажимо општинску администрацију у праћењу тих пројеката, а успоставили смо при кабинету начелника јединицу за управљање развојем, која прати развој стратегије", истакла је Аничићева.

Према њеним ријечима, пројекат је омогућио мркоњићкој општини, која је од раније корисник овог пројекта, да конкурише код разних донатора, а путем финансијског механизма који је ИЛДП успоставио са Владом Републике Српске и Инвестиционо-развојном банком, реализована су три значајна пројекта из различитих сфера живота.

Аничићева је навела да је захваљујући овом пројекту изграђена инфраструктура у пословној зони, успостављена хладњача за пољопривреднике, а реконструисан је и ватрогасни дом.

"ИЛДП нам је помогао да учествујемо у међуопштинској сарадњи. Конкурисали смо заједно са општином Јајце и привукли средства за изградњу инфраструктуре с циљем развоја туризма", истакла је она.

Према њеним ријечима, у Мркоњић Граду се повећао број запослених, али и укупни приходи који се остварују у области привреде, што је резултат многих активности, али и резултат стратешког документа који је урађен заједно са ИЛДП-ом.

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »