enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом (Видео)

Начелница Дивна Аничић пренијела искуства добра сарадња са ИЛДП-ом
14.07.2017. год.

Ријеч је о Пројету интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а, којим ће ове локалне заједнице добити подршку у управљању развојем., а општина Мркоњић Град је у овом пројекту још од 2012. године.

Начелни
ца Дивна Аничић истакла је да је захваљујући овом пројекту општина израдила стратегију развоја за десетогодишњи период 2014-2024. године, успостављен је механизам за праћење стратегије, односно кључних индикатора који показују успјешност, како би било утврђено да ли се остварују циљеви који су постављени.

"Путем ИЛДП пројекта успјели смо да оснажимо општинску администрацију у праћењу тих пројеката, а успоставили смо при кабинету начелника јединицу за управљање развојем, која прати развој стратегије", истакла је Аничићева.

Према њеним ријечима, пројекат је омогућио мркоњићкој општини, која је од раније корисник овог пројекта, да конкурише код разних донатора, а путем финансијског механизма који је ИЛДП успоставио са Владом Републике Српске и Инвестиционо-развојном банком, реализована су три значајна пројекта из различитих сфера живота.

Аничићева је навела да је захваљујући овом пројекту изграђена инфраструктура у пословној зони, успостављена хладњача за пољопривреднике, а реконструисан је и ватрогасни дом.

"ИЛДП нам је помогао да учествујемо у међуопштинској сарадњи. Конкурисали смо заједно са општином Јајце и привукли средства за изградњу инфраструктуре с циљем развоја туризма", истакла је она.

Према њеним ријечима, у Мркоњић Граду се повећао број запослених, али и укупни приходи који се остварују у области привреде, што је резултат многих активности, али и резултат стратешког документа који је урађен заједно са ИЛДП-ом.

   • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Браниоци генерала Ратка Младића поднели су Жалбеном већу Механизма у Хагу жалбу којом траже да због низа правних и чињеничних грешака, пресуда којом је осуђен на доживотни затвор буде...


Стални представник Русије при Европској унији Владимир Чижов изјавио је да се нада да ће чланови Уније имати довољно здравог разума да одрже сарадњу са Русијом. „Не треба драматизовати ситуацију,...

Русија ће наставити да израђује најновије наоружање без обзира на смањивање буџета за одбрану, изјавио је председник Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев.


Стални представник Русије при Европској унији Владимир Чижов изјавио је да је привремени опозив амбасадора ЕУ из Москве уобичајени дипломатски поступак.


Остале новости из рубрике »