Почетна страница > Новости

РТ: Казнити Русе због тога што имају РТ - сенатор САД

фото: © Fox News / YouTube/ vostok.rs   | 14.07.2017.
РТ: Казнити Русе због тога што имају РТ - сенатор САД


Извор: Восток, РТ

Домаћин "Фокс Њуза" Такер Карлсон осудио је Демократског сенатора Дејвида Сајсилина, који је у "Карлсоновом" шоуу устврдио да је РТ једноставно машина "руске пропаганде".


Вербални дуел је почео када је Дејвид рекао да би САД требало да "држе руску владу да их обрачунају и санкционишу", тако да "Русија схвати да САД то неће дозволити".

Такер га је прекинуо питањем: "Да не дозволимо, шта тачно?"

Дејвид је избегао директан одговор, понављајући уместо тога познати "рефрен" међу политичарима у Сједињеним Државама: Крива је "руска РТ пропаганда".Такер је наставио да притиска Дејвида: "Рекли сте да је РТ проблем. РТ је кабловска мрежа. Не гледам их, али ... РТ је део америчких медија. Мислите ли да треба забранити РТ? Шта тачно говорите? "


Сенатор није дао директан одговор, рекавши уместо тога, да је "руска влада, коју предводи Владимир Путин учествовала у врло софистицираним напорима у рушењу Хилари Клинтон на изборима".

Сенатор се затим задржао на тврдњи да је "РТ промовисао пропаганду, лажне приче, које су тада биле ретвеетоване на интернету", а затим је окарактерисао канал као "неновинарску организацију". Међутим, сенатор није саопштио никакве чињенице како би подржи своје наводе. Чинило се да се и водитељ "Фокс њуза" не слаже с тим.

"Ед Шулц ради тамо! Лари Кинг ради тамо! "

Такер је потом покушао да извуче било какав одговор од Карлсона, питајући: Да ли би РТ требао бити забрањен, ако је то такав проблем?

"Није питање да ли треба дозволити", рекао је Дејвид додавши: "Они су омогућили објављивање украдених електронских порука."

Такер је на то додао одговар: "Па, и Њу Јорк Тајмс је исто".

Дејвид се потом нерадо слажио казавши да "руска пропаганда може постојати, али оно што можемо учинити је заштита наше демократије од ње".

Такер је на то поставио потпитање: "Како, тачно?"

"Ми можемо казнити Русе због онога што су радили", одговорио је сенатор.

"Због кабловске мреже?" зачудио се Такер, питајући сенатора која је улога Лари Кинга, једног од водећих личности РТ-а у "руској пропаганди", како је означио конгрсмен.

"Немам појма. Не знам за емисију Лари Кинга ", одговорио је сенатор.


Повезане теме: Русија, САД, медији, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »