autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

У Општини Лопаре - дан посвећен безбједности саобраћаја

21.03.2018. год.
Јуче 20. марта 2018. године у Општини Лопаре све је било подређено безбједншћу саобраћаја.

У 11,00 часова у Скупштинској сали Општине Лопаре за пољопривреднике ове општине организовано је предавање и разговор о значају поштовања прописа из области безбједности саобраћаја, безбједног управљања трактором, али и безбједног превоза лица и терета на трактору и тракторској приклици. Том приликом пољопривредницима су подјељена ротациона свјетла и свјетлоодбојне траке.

У Центру за културу Општине Лопаре са почетком 11,30 часова одиграна је дјечија представа „Мирка“,која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања најмлађе популације предшколског и раног школског узраста. 

Представу „Мирка“је погледало око 200 малишана основне школе и вртића.

Поред предавања за пољопривреднике и представе за основце и средњошколци општине Лопаре јуче су имали прилику да погледају презентацију „Млади и алкохол“ те да испробају пијане наочаре које симулирају раличите степене пијанства и корисницима приказују проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола.

Активности у Општини Лопаре организоване су од стране Општинске управе, Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савеза и Ауто-мото друштва „Ауто–Мајевица“.

Свим наведеним активностима присуствовао је и Начелник Општине Лопаре Радо Савић који је након реализације свих активности истакао да ће Општина Лопаре кренути у израду и доношење основни стратешких докумената када је безбједност саобраћаја у питању, формирање локалног Савјета, доношење Одлуке за безбједност саобраћаја те израде Стратегије безбједности саобраћаја.  • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Остале новости из рубрике »
HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Инвестирајте у своју будућност

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА