autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

Посјета предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића18.10.2017. год.
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је Агенцију за безбједност саобраћаја Републике Српске, поводом обиљежавања шест година од формирања и рада агенције као самосталне републичке управне организације.

Предсједник Чубриловић разговарао је са директором Милијом Радовићем о раду Агенције и активностима на унапређењу безбједности саобраћаја, посебно у насељеним мјестима и у близини школе и вртића.

Предсједник Чубриловић истакао је да је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у потпуности оправдала своје постојање и да је, у претходних шест година, заједно са Министарством саобраћаја и веза, МУП-ом и Ауто-мото савезом, учинила велики искорак у превентивном дјеловању, подизању свијести и стандарда безбједности у саобраћају.

Предсједник Чубриловић је посебно истакао допринос Агенције на спровођењу кампања подизања свијести о значају безбједности саобраћаја, помоћи локалним заједницама у изради стратегија и формирања савјета за безбједност саобраћаја, одржавању стручних скупова и другим активностима на превентивном дјеловању смањења саобраћајних незгода.

„Охрабрује чињеница да је евидентан пад смртно страдалих, тешко повријеђених, а знатно је смањен и обим штете узрокованих саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске од када постоји и активо дјелује Агенција за безбједност саобраћаја“, рекао је предсједник Чубриловић и дода да је сваки спасени живот у саобраћају вриједији од свих активности и уложених средстава.

Предсједник Чубриловић и директор Радовић закључили су да је неопходно унаприједити рад Агенције за безбједност саобраћаја, ресорних министарстава, предузећа која се баве изградњом, одржавањем и управљањем јавним путевима како би се број страдалих и број саобраћајних незгода смањио на најмањи могући ниво.

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕАББ –ов систем брзог пуњења ће пунити електричне аутобусе у Намуру, главном граду региона Валонија, у зони без загеђења издувним гасовима. АББ ће доставити, у сарадњи са компанијом Волво... Обавезно поштујте вриједности притиска које препоручује произвођач јер су оне прилагођене вашем возилу. Тако ћете побољшати перформансе ваших пнеуматика и вашу сигурност.   Пнеуматик природним путем губи притисак зрака, а исти...
Остале новости из рубрике »