autoBerza.biz
Почетна страница > Новости

У Општини Брод – отворен „Полигон саобраћаја“06.10.2017. год.
Општина Брод једна је од 11 општина у Републици Србској која је 30. маја ове године потписала уговор о суфинансирању пројекта из области безбједности саобраћаја са Агенцијом за безбједност саобраћаја. Пројекат Општине Брод „Унапређење саобраћајно-техничке културе са ученицима предшколског и основношколског узраста“ реализован је, те јуче испред ОШ „Свети Сава“ отворен је „Полигон саобраћаја“.

Изградња саобраћајног полигона за упознавање и обуку дјеце предшколског узраста и ученика првих, других и трећих разреда из саобраћајних прописа и правила понашања ученика у саобраћају има за циљ усвајање знања о саобраћајним прописима, развијање вјештина неопходних за примјену наученог у саобраћају, повећање свијести ученика о значају безбједног учешћа у саобраћају и усвајање позитивних ставова о саобраћајно-техничкој култури.

Остварењем овог циља, ученици ће учити о саобраћају као сложеном систему, гдје ће учити у практичној „природној“ ситуацији како би учећи ван учионице примјенили знање у реалним саобраћајним ситуацијама.

Пројекат у првом реду промовише рад са дјецом и младима која су наша највећа вриједност.

Општина Брод имаће већу безбједност у саобраћају и мање саобраћајних незгода захваљујући континуираној, вишегодишњој едукацији најмлађих нараштаја.

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕАББ –ов систем брзог пуњења ће пунити електричне аутобусе у Намуру, главном граду региона Валонија, у зони без загеђења издувним гасовима. АББ ће доставити, у сарадњи са компанијом Волво... Обавезно поштујте вриједности притиска које препоручује произвођач јер су оне прилагођене вашем возилу. Тако ћете побољшати перформансе ваших пнеуматика и вашу сигурност.   Пнеуматик природним путем губи притисак зрака, а исти...
Остале новости из рубрике »