booking.com
Почетна страница > Новости

Појефтиниле некретнине у Словенији

Појефтиниле некретнине у Словенији
29.07.2014. год.

Пад цијена некретнина у Словенији интензивирао се прошле године а број продатих кућа и станова смањен је за 12 одсто у односу на 2012.
 

То, како пише лист Дело, јасно показује да се тржиште некретнина приближава другом дну кризе, које ће вјероватно бити „додирнуто“ ове године.

Геодетска управа Републике Словеније (ГУРС) наводи, у извјештају о тржишту некретнина за 2013, да је лани први пут након 2009. продато мање од 10.000 стамбених јединица, од чега 6.011 станова и 3.504 куће.

Годину дана раније продато је 6.850 кућа и 4.000 станова.

Просјечна цијена половног стана износила је 1.510 евра по метру квадратном, што је 7,0 одсто ниже у поређењу са 2012. годином.

Најскупљи су станови и даље у Крањској Гори, на словеначкој обали и у Љубљани, гдје је просјечна цијена квадрата и даље изнад 2.000 евра.

Најскупља продата некретнина прошле године био је један трособан стан у Љубљани, изграђен 2005, који је продат за 6.200 евра по квадрату.

   • Извор
  • capital.ba


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Градско веће Крагујевца дало је сагласност за потписивање два Меморандума о разумевању између града и Данског савета за избеглице.


Србија би са случајем отимања приватног власништва вриједног милијарде евра могла пред Уједињене нације и Европску унију.

На територији цијеле Републике Српске током 2017. године прометовано је некретнина, земљишта и других непокретности у укупној вриједности 483.750.934 КМ, а цијена најскупље прометованог стана износила је 631.000 КМ,...


Власт Федерације БиХ мења старе земљишне књига новим катастарским евиденцијама, али без обавештавања расељених Срба! Уколико се власник не јави у року од 60 дана, земљиште се аутоматски књижи...

 Након месеци и месеци трагања нашли сте стан из снова: идеална локација, спратност и оријентација, права структура и цена. Близина школе, вртића, здравствених центара или пијаце су приоритет на...


 Судећи према информацијама из агенција за продају некретнина, у већини босанскохерцеговачких градова и даље се биљежи појефтињење станова, а у Сарајеву су, напримјер, цијене квадратног метра стамбеног простора данас...


Остале новости из рубрике »
enekretnine
eNekretnine.info - у4
СРПСКА БОСНА ЈЕ БАСТИОН СРПСТВА

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА