Почетна страница > Новости

Тилерсон ће надгледати провођење нових антируских санкција

фото: foreignpolicy.com/ vostok.rs   | 30.09.2017.
Тилерсон ће надгледати провођење нових антируских санкција


Амерички државни секретар Рекс Тилерсон надгледаће америчке санкције против Русије, Ирана и Северне Кореје, наводи се у меморандуму објављеном на сајту Министарства финансија САД који је потписао председник Доналд Трамп.

Тилерсон ће, конкретно, бити одговоран за утврђивање на законодавном нивоу антируских санкција које је увео претходни амерички председник Барак Обама због ситуације у Украјини. Осим тога, он ће надгледати спровођење низа чланова закона о санкцијама против Москве због наводних сајбер-напада.

Амерички државни секретар такође ће доносити одлуке о издавању виза лицима која „наносе штету сајбер-безбедности“ поступајући у интересу Русије, наводи се у меморандуму.

Раније је Министарство финансија САД издало директиву према којој ће ограничења финансирања банака и нафтних и гасних руских компанија, која су наметнута према новом закону о санкцијама, ступити на снагу 28. новембра.

Максималан рок за финансирање руских банака под америчким санкцијама биће смањен на 14 дана, а за нафтна и гасна предузећа — до 60 дана (сада је рок 30, односно 90 дана).

Од 2014. године ЕУ и САД су увеле низ санкција против Русије због ситуације у Украјини. Москва је више пута изјављивала да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је контрапродуктивно да се са њом разговара на језику санкција.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут


Повезане теме: Русија, САД, Трамп, Тилерсон, санкције, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »