Почетна страница > Новости

Сенатор САД Србима: Супротставити се давању имунитета Хуманитарном центру у Нишу

/ vostok.rs   | 30.08.2017.
Сенатор САД Србима: Супротставити се давању имунитета Хуманитарном центру у Нишу


Сенатор САД Роном Џонсоном је изјавио да се нада да ће се председник Вучић и Србија супротставити свим покушајима да се да дипломатски имунитет Руско-србском хуманитарном центру у Нишу.

Одговарајући на питања новинара, након састанка са председником Вучићем, како види Хуманитарни центар у Нишу, Џонсон је навео да давање имунитета том центру не би било у најбољем интересу људи у Србији у смислу изградње привреде и страних улагања.

"Да би капитал овамо дошао, потребно вам је што мање корупције и владавина права, као и индикације да се држава заиста креће ка тржишном капитализму и стабилности, а, нажалост, председник Русије Владимир Путин демонстрира супротно", рекао је Џонсон.

Председник Србије је, надовезујући се на Џонсонове речи, поручио да Србија одлуке доноси у скаду са својим интересима, истичући да нисмо били изложени никаквој врсти агресије тим поводом.

"У складу са интересима независне и стабилне Србије, доносићемо одлуке", подвукао је Вучић.

Како је рекао, око Косова и Метохије имамо различите ставове, али увек можемо да разговарамо о томе на отворен и поштен начин.

"Ма како то било тешко за нас, то је лековито за наше друштво и мислим да је добро да наши амерички пријатељи желе да чују наше ставове и мишљење", назначио је Вучић.

Говорећи о томе како се у Вашингтону гледа на утицај Русије у Србији, Џонсон је рекао да би волео да је Русија "пријатељски ривал" Сједињених Држава и западне цивилизације, док, с друге стране, "имамо ситуацију да смо постали неки непријатељи".

"Ми радимо на томе да очврснемо своју одлучност и да сви у Русији схвате да ћемо се супротставити малтретирању и агресији", рекао је Џонсон.

 


Повезане теме: Русија, Србија, САД, Вучић, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »